De voordelen van een Smart TV met vooringeïnstalleerde apps voor Netflix, Disney+ en Videoland

smart tv

Een smart TV wordt steeds meer en meer de maatstaf als TV in je eigen woonkamer. Deze bijzondere ‘slimme’ tv-toestellen zijn er in verschillende merken, soorten en maten. Met Netflix, Disney+ en Videoland is het gamma van online video aanbiedingen vrij versnipperd. Voor het bekijken van je favoriete streaming dienst heb je vernuftige technologische apparatuur nodig. Een smart tv is tegenwoordig hot als je een nieuwe televisie aanschaft. Meer nog: je moet al aardig moeite doen om in deze tijden nog een ‘normale’ standaard televisie te vinden zonder bepaalde slimme functies erbij te krijgen. In deze blog ‘De voordelen van een Smart Televisie met vooringeïnstalleerde apps voor Netflix, Disney+ en Videoland’ krijg je een overzicht.

smart tvHet gebruik van handige apps voor je tv

Ben je een fervente fan van Netflix, Disney+ en Videoland? Dan is je keuze voor een smart televisie vlug gemaakt. Bij een smart TV-apparaat krijg je immers toegang tot een waaier van applicaties die je kan opstarten op je televisie. Het aantal apps waarover een smart TV over beschikt is moeilijk op voorhand te bepalen: veel hangt af welk besturingssysteem, merk en model kan worden gebruikt op je smart tv-toestel.

Wat is in feite een smart televisie?

Het is een tv die je kan verbinden met internet. Op deze smart tv-apparaten zijn apps op voorhand geïnstalleerd. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om andere applicaties te downloaden door middel van een app-store. Op deze smart tv-toestellen zijn allerlei apps terug te vinden. De meest gerenommeerde tv merken hebben over het algemeen een eigen tv systeem met een authentieke app-store.

Geen videostreamer nodig

Bijna elke fonkelnieuwe TV is momenteel een ‘smart’. Dit betekent met andere woorden dat je het televisie apparaat (draadloos) met het world wide web kan verbinden en dat je vanuit verschillende menu-instellingen de toegang krijgt tot uiteenlopende apps. Het grote voordeel van een smart televisie is dat je geen videostreamer zoals een Chromecast meer nodig hebt. De producent van televisies heeft immers al een aantal software variaties voorgeïnstalleerd. Denken we maar in eerste instantie aan Netflix, Videoland of Disney+. Daarnaast voeg je naar eigen behoefte aanvullende videodiensten die online zijn, eraan toe. Welke applicaties voor handen zijn, is vooral afhankelijk van de tv fabrikant. De verschillende merken op de markt gebruiken voor hun (smart) platform uiteenlopende besturingssystemen. De grote vraag is of de leverancier en dienstverlener van de video streaming dienst de meest geschikte app hiervoor ontwikkelde.

smart tv netflix

Geen zorgen maken voor Netflix, Disney+ of Videoland

Wanneer je de video streaming diensten zoals Netflix, Disney+ of Videoland als topprioriteit beschouwd, dan kan je op beide oren slapen en is het niet nodig om je zorgen hierover te maken. Deze drie videodiensten staan ervoor bekend om hun grote smart TV-ondersteuning en zijn op de meeste smart tv’s terug te vinden. Wanneer je graag Nederlandstalige series bekijkt, kan je overwegen om een abonnement op Videoland te nemen. Maar dat zal je zelf moeten bepalen volgens je eigen wens.

Uitstekende kwaliteit en software van je smart tv-apparaat

In tegenstelling tot andere standaard televisies, is het een publiek geheim dat alle smart TV’s van uitstekende kwaliteit zijn. Zowel wat betreft het beeldscherm als de gebruikte software om de tv ‘smart’ te maken. Wel zal je rekening moeten houden dat de software van elke merkfabrikant vrij sterk verschilt.

De prijzen van smart TV’s zijn betaalbaar

De periode dat de prijzen van smart TV’s astronomisch hoog lagen, is definitief voorbij. Tegenwoordig kan je goedkope smart TV’s op de kop tikken die een hoogwaardige kwaliteit leveren. Dit heeft te maken met het feit dat op vlak van smart tv’s de jongste jaren heel wat werd geïnnoveerd. De steeds verbeterde technologie zorgt er ook voor dat de tv’s steeds slimmer worden en meer mogelijkheden bieden.

Share your love
Facebook
Twitter