Series op Netflix

Netflix heeft een groot aanbod van eigen series dat ze hebben geproduceerd. Enkele bekende series zijn House of Cards en Orange is the New Black. Op deze pagina wordt overzichtelijk weergegeven welke series Netflix allemaal heeft uitgebracht. Deze series zijn alleen te zien via Netflix en zijn dus niet te koop in de winkel.

Het voordeel van de Netflix Original series is dat een compleet seizoen in een keer te bekijken is. Hierdoor ben je niet verplicht om telkens een week te wachten tot de volgende aflevering verschijnt.

Orange is the New Black

Orange is the New Black is momenteel de populairste serie dat op Netflix te zien is. De serie gaat over een vrouwengevangenis, waar Piper Chapman terecht komt nadat ze haar lesbische vriendin Alex Vause heeft geholpen met het smokkelen van geld wat verdiend is met drugs. Wanneer Piper Chapman veroordeeld wordt, is ze net verloofd met een man. Ze heeft Alex Vause al een tijd niet gezien en is ondertussen hetero geworden. Zodra ze de vrouwengevangenis in komt ontmoet ze daar Alex Vause opnieuw.

De serie is zowel leuk voor mannen als vrouwen. In de serie zie je hoe het er aan toe gaat in de vrouwengevangenis, een totaal ander leven dan Piper Chapman gewend is met haar luxe leventje in New-York.

  • Aantal seizoenen: 5
  • Taal: Engels gesproken, Nederlands ondertiteld

Marseille

Marseille is een serie dat gaat over de verkiezing om burgemeester van de Franse stad Marseille te worden. De huidige burgemeester, Robert Taro, is al 25 jaar burgemeester van Marseille. Echter komen de nieuwe verkiezingen eraan, waarbij Robert last heeft van een nieuwe kandidaat, Lucas.

In de serie worden veel politieke spelletjes gespeeld, waarbij corruptie een grote rol speelt. Wie wordt uiteindelijk de burgemeester van Marseille?

  • Aantal seizoenen: 1 (Seizoen 2 in productie)
  • Taal: Frans gesproken, Nederlands ondertiteld

Narcos

Narcos is een Amerikaanse serie dat gaat over het drugskartel Medellín kartel, dat plaats vond tussen 1972 en 1993 in Colombia. In de serie volg je het leven van Pablo Escobar, de leider van het kartel.

  • Aantal seizoenen: 2 (Seizoen 3 verschijnt 1 september)
  • Taal: Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
  • Meer over Narcos

The Crown

The Crown is een Britse serie die gaat over het leven van koningin Queen Elizabeth II. Deze koningin is al sinds 1952 de koningin van het Verenigd Koninkrijk en daarmee de langst zittende vorst ooit.

  • Aantal seizoenen: 1 (Seizoen 2 in productie, verschijnt december 2017)
  • Taal: Engels gesproken, Nederlands ondertiteld

El Chapo

El Chapo vertelt het verhaal over de grootste drugskartel leider van Mexico, Joaquín Guzmán Loera. Hoe zorgt hij ervoor dat hij van simpele drugskoerier zich omhoog werkt tot de grote leider van het kartel, waarmee hij een van de meest gezochte criminelen wordt van de wereld.

House of Cards

House of Cards is een Amerikaanse serie dat gaat over het Amerikaanse presidentschap. In de serie volg je politicus Frank Underwood. Frank Underwood is door is tijdens de verkiezingen beloofd dat hij Minster van Buitenlandse zaken zou worden. Echter wordt hij na de verkiezingen niet gekozen als Minister van Buitenlandse Zaken door de nieuwe minister. Underwood besluit hierdoor zijn eigen pad te trekken.

13 Reasons Why

13 Reasons Why vertelt het levensverhaal van Hannah, die uit het leven is gestapt en de 13 redenen hiervoor op 7 cassettebandjes heeft toegelicht. Clay krijgt deze cassettebandjes in handen en komt erachter wat de redenen waren voor Hannah om uit het leven te stappen.

Girlboss

Girlboss is een waargebeurd verhaal over de zakenvrouw Sophia Amoruso, die van rebelse puber veranderd in een slimme zakenvrouw in de mode branche door de oprichting van haar bedrijf Nasty Gal.

Anne met een E

Anne met een E vertelt het verhaal over weesmeisje Anne, dat bij een pleeggezin terecht komt. Het verhaal is gebaseerd op de populaire boekenreeks. De tijd waarin de serie zich afspeelt is 1908.