3 Beste Soundbars van 2024 vergeleken

Beste soundbars

De eerste soundbars die op de markt kwamen dateren van 1998, maar hebben niets te maken met de huidige modellen. In feite evolueert de technologie voortdurend en maakt ze razendsnel reuzenstappen.

Bekijk
Beste prijs-kwaliteit
Samsung
Bekijk

De laatste tijd zijn de soundbars sterk geëvolueerd en in de afgelopen tien jaar hebben ze de markt veroverd. Ze zijn een massaproduct geworden dat steeds meer door iedereen wordt gebruikt. Dit verschijnsel is vooral te wijten aan het feit dat de tv’s steeds dunner worden. Als gevolg daarvan worden de gebruikte luidsprekers steeds kleiner en zijn ze niet meer in staat krachtige en meeslepende geluiden te produceren. Soundbars zijn gemaakt om de geluidskwaliteit te verbeteren en gebruikers een aangenamere en krachtigere audio-ervaring te bieden.

Over het algemeen zijn deze producten in staat het geluid richtingsgevoelig en krachtig te maken dankzij de aanwezigheid van meerdere luidsprekers (een goede soundbar heeft er minstens vijf) die zo zijn geplaatst dat een dat je het gevoel krijgt dat je midden in de actie staat. Je ervaring zal meeslepender en aangenamer zijn.

Waar moet je rekening mee houden bij de aankoop van een soundbar

Er zijn veel factoren waarmee je rekening moet houden voordat je een soundbar koopt.

Prestaties: actieve soundbar vs passieve soundbars

Allereerst moet je weten dat passieve soundbars vergelijkbaar zijn met meer traditionele luidsprekers en daarom een externe geluidskaart of versterker nodig hebben. Vergeleken met actieve soundbars zijn ze veelzijdiger, maar ze zijn ook wat groter en moeilijker te installeren en te configureren. Daarom raden we je aan de andere modellen te verkiezen als je technologisch niet vertrouwd bent.

Actieve modellen zijn het meest gangbaar op de markt en hebben geen geluidskaart en/of externe versterker nodig om te werken. Over het algemeen zijn ze gemakkelijk op te zetten en nemen ze niet veel ruimte in beslag.

Beste soundbars

Het vermogen

Deze waarde wordt uitgedrukt in watt en is van cruciaal belang om te bepalen hoe luid de soundbar moet zijn. Een middelgrote kamer heeft minstens tweehonderd watt vermogen nodig, vooral als je je soundbar wilt gebruiken om naar muziek te luisteren of om een feestje op te luisteren.

De aanwezigheid van een subwoofer

Een subwoofer is een randapparaat dat bij veel soundbars wordt meegeleverd en is perfect voor het verbeteren van de weergave van bepaalde frequenties, vooral de midden- en lage tonen. Dit apparaat kan extern of intern aan de soundbar worden aangebracht en de aanwezigheid ervan doet de prijs van de aankoop enigszins stijgen. Het is echter raadzaam een product met een subwoofer te kiezen, omdat deze laatste je in staat stelt zo goed mogelijk van de frequenties te genieten en een kwaliteit mogelijk maakt die zonder subwoofer moeilijk te bereiken is.

De aanwezigheid van luidsprekers en stereo

Alle toestellen van goede kwaliteit maken gebruik van minstens twee luidsprekers om de waarneming van geluid natuurlijker te maken. Er zijn waarden gecreëerd die speciaal bedoeld zijn om de technische gegevens te beschrijven van de soundbar die je overweegt te gebruiken. Bijvoorbeeld, een model met twee luidsprekers en zonder subwoofer wordt aangeduid met de waarde 2.0 (de twee geeft de aanwezigheid van het aantal luidsprekers aan en de nul geeft de afwezigheid van subwoofer aan).

Connectiviteit

De toestellen moeten worden aangesloten op de televisie of andere apparaten die je wilt gebruiken. De aansluiting is niet al te moeilijk en zelfs minder ervaren gebruikers zullen niet al te veel problemen hebben met de installatie. Een goede Soundbar kan bogen op verschillende bedrade en draadloze aansluitingen: Bluetooth-technologie, optische kabel, coaxiale kabel en 3,5 mm jack-ingang zijn de basics. Natuurlijk zijn er ook andere opties zoals WLAN, NFC, HDMI en USB.

1. Samsung HW-T420

Beschrijving van de soundbar

Met hun vermogen van 150 watt bieden deze soundbars een rijke soundtrack voor je films. De bedrade subwoofer voegt een groot deel van de bas toe aan het geluid en zorgt voor een extra touch om je het gevoel te geven dat je erbij bent. HWT40 Soundbar kan ook Bluetooth-streaming gebruiken. Daarnaast heeft hij een afstandsbediening.

De belangrijkste eigenschappen en technische kenmerken

Met de 2.1-kanaals soundbar en 6,5-inch subwoofer voel je de sterke, diepe basintensiteit en geniet je van indrukwekkend geluid.

Je hebt eigenlijk alleen een afstandsbediening nodig. Gebruik de Samsung Tv-afstandsbediening om de soundbar-functies zoals de aan/uit-knop, het volume en de geluidseffecten rechtstreeks vanaf de tv te bedienen.

Doordat de soundbar automatisch je geluidsbron analyseert wordt het geluid specifiek voor je inhoud verbeterd. Of je nu naar een film kijkt of naar een sportwedstrijd, je kunt altijd vertrouwen op deze soundbars met helder geluid om van je programma te genieten.

Als je een gameconsole aansluit kun je direct genieten van de beste geluidseffecten. Het geluid wordt automatisch aangepast afhankelijk van het spel dat je speelt. Je bent anderen altijd een stap voor omdat je het geluid altijd uit de juiste richting hoort komen. Dit komt omdat de crosstalk-annuleringstechnologie storende achtergrondgeluiden uitschakelt.

Deze speakerset wordt geleverd inclusief losse subwoofer. De soundbar is 860 mm breed, 54 mm hoog en 74 mm diep. Hij is voorzien van een muurbeugel voor meubevestiging.

De sounbar heeft een afstandsbediening om de speakers van 150 watt te regelen.

Bij deze soundbar wordt gebruikgemaakt van het Dolby Digital audioformaat.

bol.com
€131,48 amazon.nl
€247,00 coolblue.nl

2. JBL Bar 2.0

Beschrijving van de soundbar

Met deze soundbar geniet je van een echte bioscoopervaring.

Geniet van een echte bioscoopervaring met JBL 2.0 All-in-One. De kleine, maar krachtige soundbar is perfect voor in je woonkamer en sluit je eenvoudig aan op de tv.

Dankzij de ingebouwde Bluetooth zet je ook muziek over van je smartphone of tablet. Dolby Digital (Dolby Digital) technologie en JBL surroundsound zorgen ervoor dat je kunt genieten van prachtige geluidseffecten, waar je ook naar kijkt of luistert.

De belangrijkste eigenschappen en technische kenmerken

Ervaar het spannende plot, voel de opwinding van je favoriete team en laat je fascineren door je favoriete muziek. De JBL-soundbars bieden een diepe bas voor je films en muziek.

JBL surroundsound brengt films, sport en muziek direct tot leven. Er zijn geen extra kabels of luidsprekers nodig om je tv te upgraden naar een meeslepende audio-ervaring.

Met deze soundbars kun je ook je smartphone of tablet gebruiken om draadloos muziek te streamen via Bluetooth.

De toestellen worden geleverd met de nodige voedingskabels, een HDMI-kabel en een wandmontagekit.

De soundbars zijn 614 mm breed, 58 cm hoog en 90 mm breed.

Er zijn enkele streamingopties zoals Google cast, Spotify connect en Airplay.

Er is een USB-aansluiting en een 3,5 mm mini-jack voor een extern toestel.

bol.com
mediamarkt.nl
€161,99 coolblue.be

3. Samsung HW-Q60T

Beschrijving van de soundbars

Om het geluid van je tv nog beter te maken wordt een pakket aangeboden dat bestaat uit een soundbar en een subwoofer. Het totale vermogen is 360 watt. Dit is voldoende om krachtig en gedetailleerd geluid te leveren voor de grote woonkamer. Alle geluiden die je op tv hoort klinken levensecht en geven je het gevoel dat je erbij bent. Je kunt eenvoudig overschakelen naar Bluetooth om je favoriete nummers draadloos over te zetten van je smartphone of tablet.

De belangrijkste eigenschappen en technische kenmerken

Deze soundbar ondersteunt DTS Virtual X. Dit zorgt ervoor dat het geluid naar nieuwe hoogten getild wordt en je audio omzet in 3D.

Door de combinatie alle luidsprekers met de tv-luidsprekers kan het geluid van je tv verbeterd worden. Dit zorgt voor een ongekende akoestische ervaring.

Tijdens het gamen brengt de subwoofer elke scène tot leven. Als je een Samsung-tv hebt gebeurt de overschakeling naar game-modus automatisch en moet je er zelf geen tijd aan besteden.

€269,00 coolblue.be
bol.com
mediamarkt.nl