Viaplay: stream tv, series, films en sport online

Vanaf 1 maart 2022 krijgt Nederland er een nieuwe streamingsdienst bij: Viaplay. Wil je graag weten of deze dienst bij jou past? Lees dan snel verder, want in dit artikel kom je alles te weten over de kosten, het aanbod en de verschillen met andere streamingsdiensten!

Wat is Viaplay?

Viaplay is een streamingsdienst van de Nordic Entertainment Group (NENT), een Zweeds bedrijf. Misschien zegt het je nu nog weinig, maar daar komt binnenkort beslist verandering in. Vanaf 1 maart 2022 is deze streamingdienst namelijk ook beschikbaar in Nederland. Het belooft alvast veel goeds, want in Scandinavië bestaat het reeds een aantal jaren. Daar is het in korte tijd uitgegroeid tot een groot succes.

De streamingdienst is door het uitgebreid aanbod aan live sport vooral populair bij sportliefhebbers, maar er is zeker voor elk wat wils. Het biedt namelijk ook een gevarieerd aanbod aan series, films en Viaplay Originals. Deze videocontent zal je kunnen bekijken via de Viaplay app.

Kosten van een Viaplay abonnement

Bij Viaplay moet je betalen voor alles in een bundel. Het is dus niet mogelijk om een afzonderlijk lidmaatschap aan te gaan voor Formule 1, Darts of ander videocontent. Deze complete bundel kost je €13,99 per maand. Het lidmaatschap sluit je direct af bij Viaplay of bij een telecomprovider, zoals KPN, T-Mobile of Ziggo.

De prijzen hangen nog sterk af van waar je het abonnement aangaat. De verschillende telecomproviders hebben namelijk interessante aanbiedingen waardoor het je goedkoper uitkomt. Zo kan je als klant van KPN vanaf maart Viaplay toevoegen aan je abonnement. Daarvoor betaal je tot 1 augustus €9,99 per maand. Daarna betaal je weer €13,99 per maand.

De goedkoopste optie om te kunnen streamen met Viaplay is echter door te profiteren van de tijdelijke aanbieding die je krijgt via de app. Het eerste jaar betaal je dan slechts €99 om een abonnement aan te gaan. Dat komt uit op €8,25 per maand.

viaplay actie

Aanbod: Live sport, films en series

Zoals je misschien al weet heeft Ziggo de Formule 1 rechten in mei 2021 verloren aan Viaplay. Dat betekent dat deze streamingdienst de enige manier is om van Formule 1 te kunnen genieten. Viaplay gaat dus alle F1-races, kwalificaties en trainingen live uitzenden, inclusief Nederlandse commentatoren. De streamingdienst zal daarnaast nog veel meer spannende sportwedstrijden uitzenden, zoals PDC Darts, Bundesliga, Premier League (vanaf augustus 2022) en Matchroom snooker en pool.

Naast sport zal de streamingdienst series en films aanbieden. Dit gaat dan over zowel internationale films en series als eigen producties. Charlie’s Angels, Men in Black en Peppa Pig, zijn slechts een paar van de bekende films die je er mag verwachten. Uiteraard zullen er ook nationale video’s terug te vinden zijn. Bij de lancering van de dienst is reeds 5800 uren aan videocontent beschikbaar, maar de kans is groot dat het aanbod zich snel uitbreidt. Viaplay wil namelijk concurreren met de andere grote spelers.

Welke apparaten ondersteunen Viaplay?

Viaplay zal je kunnen streamen via Google Chromecast, Apple TV en Android TV. De app is beschikbaar op een LG, Samsung, Sony, Philips of TCL smart-tv. Daarnaast is het mogelijk om het te downloaden op je iPad, iPhone of andere smartphone. Als je enkel een laptop of vaste computer hebt, is het ook geen probleem. In dat geval kan je namelijk via de browser kijken.

Viaplay vs. andere streamingdiensten

Door het grote aanbod aan streamingsdiensten is het nogal moeilijk om de beste streamingdienst voor jou eruit te kiezen. Daarom is het goed om de verschillen te kennen tussen Viaplay en enkele andere populaire aanbieders, zoals Netflix, Amazon Prime en Disney+.

Allereerst is er een verschil in prijs. Zo betaal je voor Disney+ €6,99 per maand, voor Amazon Prime €2,99 per maand en voor Netflix vanaf €8,99 per maand. Met €13,99 per maand is Viaplay dus een van de duurdere opties. Maar indien je gebruikmaakt van de korting (€99 voor het eerste jaar), kost het je slechts een beetje meer dan Disney plus en minder dan Netflix. De vraag is dus voornamelijk welke soort video’s je wilt zien.

Disney zendt bijvoorbeeld alleen maar films en series uit die van de Disney merken afkomstig zijn. Het is daarom vooral een goede streamingdienst voor kinderen. Netflix heeft dan weer een groot aanbod aan populaire films en series, maar biedt geen sportuitzendingen. Als je van live sport houdt, is Viaplay dus de beste optie. Het biedt bovendien internationale en nationale films en series aan. Het is dus een van de meest veelzijdige streamingdiensten op de markt. Als groot pluspunt heb je de eigen producties die reeds razend populair zijn in Scandinavië.