Amerikaanse Netflix kijken in Nederland door middel van een VPN

smart tv netflix

Neem een kijkje in de wereldwijde Netflix videotheek door middel van een VPN!

We kennen het allemaal: je wil lekker even ‘netflixen’ na die lange werk- of studiedag, alleen elke film of serie die op Netflix heb je al 1000 keer gezien of lijkt je super stom. Je zou willen dat er nóg meer op Netflix stond…dat staat er ook! De Amerikaanse Netflix, heeft in tegenstelling tot de Nederlandse Netflix veel meer films en series en dat betekent veel meer keuze! Maar hoe kijk in dan Amerikaanse Netflix in Nederland? In dit artikel leg ik het allemaal uit aan jou!

De rechten per land zijn verschillend…

Amerikaanse Netflix KijkenNetflix heeft natuurlijk veel eigen films en series. Dan zou je logischerwijs denken dat Netflix al deze films en series uitbrengt in elk land, het is immers van Netflix zelf. Toch is dit niet zo. Elk land heeft afzonderlijk met Netflix rechten geregeld. Hierdoor kan het zo zijn dat Amerika bepaalde rechten heeft voor bepaalde films en series, terwijl Nederland dit niet heeft. En wanneer Nederland die rechten niet heeft, betekent het dus dat deze films en/of series niet op de Nederlandse Netflix te zien zijn. Hierdoor is er dus een veel groter aanbod op de Amerikaanse Netflix! Door middel van een VPN kun jij gelukkig ook in Nederland gebruik maken van de Amerikaanse Netflix!

Wat is een ‘VPN’ dan?

Wanneer je op Netflix iets kijkt, kijk je vanuit je IP-adres. Je IP-adres is letterlijk en figuurlijk je adres van waar je Netflix kijkt. Hierdoor weet Netflix dus precies vanuit welk land je kijkt. Kijk je bijvoorbeeld in Nederland naar Netflix? Dan ziet Netflix dit door middel van je IP-adres, waardoor je automatisch de Nederlandse Netflix krijgt. Door middel van een VPN kan je je IP-adres veranderen. Zo kan je kiezen uit welk land je het IP-adres wilt. Hierdoor kan je er dus voor zorgen dat het lijkt alsof je bijvoorbeeld vanuit Amerika (met een IP-adres uit Amerika) Netflix kijkt, waardoor je dus toegang krijgt tot de Amerikaanse Netflix. Dit kan natuurlijk niet alleen met Amerika, zo kan je dit ook doen met bijvoorbeeld de Spaanse of Engelse Netflix!

Waar kan ik zo’n VPN halen?

Er zijn super veel aanbieders die een VPN aanbieden. Het is belangrijk om te kijken in welke landen de VPN allemaal actief is. Nu zullen alle VPN-aanbieders wel een server in Amerika hebben staan, maar wil je nou echt een specifiek land die wat minder ‘bekend’ is zoals Amerika of Groot-Britannië? Ga hier dan bewust naar op zoek. Let ook op de snelheid van de verbinding. Niets is zo vervelend dan een film die op het spannendste moment vastloopt! Populaire VPN-aanbieders van deze VPN diensten zijn NordVPN, Cyberghost en Surfshark.

Hoe installeer ik een VPN?

Er zijn in principe 2 manieren om met een VPN verbinding te maken, om zo Netflix uit een ander land, zoals Amerika te kijken: door middel van een VPN app of door middel van een VPN router:

– VPN app
Net zoals een social media app, kan je ook een VPN app downloaden. Dit betekent dus dat je op elk apparaat de VPN-software kan downloaden en configureren. Hierbij moet je in de meeste gevallen gewoon inloggen in de app of software. Dit werkt dus eigenlijk net zoals bijvoorbeeld de Facebook app: ook hierbij moet jij een app downloaden om vervolgens in te loggen. Het nadeel hierbij is dus dat je op elk apparaat apart de VPN-software moet downloaden.

– Een VPN router
Een andere manier om verbinding te maken met je VPN, is door je router te laten verbinden met de VPN-provider. Hierdoor wordt er in 1 keer verbinding gemaakt met de VPN op al je apparaten. Hierbij kunnen apparaten, waar je eigenlijk geen VPN-verbinding op kan hebben, tóch worden verbonden met de VPN. Let op! Niet elke router accepteert VPN, hou hier dus goed rekening mee (ook wanneer je een nieuwe router wil aanschaffen).

Amerikaanse Netflix kijken dmv een VPN

De voordelen en nadelen van een VPN!

Het grootste voordeel van een VPN is natuurlijk dat er een wereldwijde videotheek met films en series voor je opengaat! Zo heb jij veel meer keuze en hoef je je nooit meer druk te maken over het feit dat Netflix te weinig films en/of series heeft!

Naast het gegeven dat je hierdoor gebruik kan maken van Netflix uit verschillende landen, is dit niet het enige voordeel. Netflix heeft namelijk per land verschillende abonnementsprijzen. Een Netflix abonnement in Turkije is het goedkoopste. Huur je via je VPN dus een Netflix account vanuit Turkije, dan kan je hiermee geld besparen! Het nadeel is echter dat Netflix dit trucje helaas door heeft en hierdoor verschillende extra eisen stelt wanneer je een Netflix account wil nemen.

Een ander nadeel is natuurlijk dat je een VPN moet aansluiten. Dit kost natuurlijk ook extra geld. Dit hoeft echter niet veel te zijn (denk bijvoorbeeld aan zo’n €10 per maand). Natuurlijk betaal je qua verhouding sowieso minder aan je Nederlandse Netflix abonnement omdat je uit veel meer landen kan kijken en je niet voor elk land apart hoeft te betalen! Je hebt in principe dus wel (bijvoorbeeld) 10 Netflix abonnementen!

Tip: vergelijk verschillende VPN-providers zodat jij de beste prijs-kwaliteitverhouding hebt.

HELP! Netflix heeft het IP-adres geblokkeerd?!

Amerikaanse Netflix OriginalsHet kan zijn dat Netflix een foutmelding geeft wanneer je vanuit een ander IP-adres Netflix wil kijken. Dit komt natuurlijk omdat Netflix de rechten per land apart verkoopt. Het is dus eigenlijk niet de bedoeling dat jij vanuit Nederland de Amerikaanse Netflix bekijkt, omdat Nederland immers niet betaald voor deze (extra) rechten. Hierdoor komen er steeds meer controles vanuit Netflix om het trucje met IP-adressen op te sporen. Hierbij blokkeert Netflix bekende IP-adressen, waardoor jij met dat IP-adres (van een ander land) geen toegang meer hebt om Netflix te kijken. Hierdoor is het dus belangrijk dat jij een VPN-aanbieder kiest die veel IP-adressen tot zijn beschikking heeft. Indien een bepaald IP-adres wordt geblokkeerd door Netflix, dan kan je overstappen naar een ander IP-adres, om zo toch Netflix uit een ander land te blijven bekijken!

Tip: een VPN werkt niet alleen bij Netflix, maar ook bij andere streaming diensten, zoals Disney+.

Kortom: met een VPN kan je Netflix kijken vanuit veel meer landen en zo ook uit Amerika! Je moet hiervoor wel een VPN-software aansluiten, maar in ruil daarvoor kan jij véél meer films en series kijken. Bovendien blijf je gewoon dezelfde prijs betalen voor je Netflix abonnement, terwijl je in feite wel tientallen Netflix abonnementen kan hebben, doordat je dus telkens kan overschakelen naar een ander land. Met een VPN heb je dus nooit meer het probleem dat er ‘niks’ is om te kijken op Netflix…oftewel een VPN = een echte lifesaver!

Share your love
Facebook
Twitter