Hoe jouw Netflix-avond extra gezellig maken

netflix avond extra gezellig maken

Een Netflix-avond is al gezellig, maar er zijn enkele aanpassingen die je kunt doen om de ervaring nog aangenamer te maken. Hieronder volgen enkele tips voor een geslaagde Netflix-avond.

Kies een geschikte film of serie

Voordat je begint met kijken, is het belangrijk om een geschikte film of serie uit te kiezen. Kies iets dat bij de stemming past, bijvoorbeeld een luchtige komedie als je in een goede bui bent of een emotionele dramaserie als je je wat minder voelt. Maak ook gebruik van de aanbevelingen van Netflix, deze zijn vaak zeer relevant.

Maak het gezellig met decoratie

Decoratie kan een grote rol spelen in de sfeer van de avond. Hang bijvoorbeeld een filmposter op of zet een aantal kaarsen neer. Ook een paar kussens of een deken kunnen een groot verschil maken.

Inviteer vrienden of familieInviteer vrienden of familie

Een Netflix-avond is altijd gezelliger met gezelschap. Inviteer een paar vrienden of familieleden om mee te kijken. Zo kun je tijdens de film of serie discussiëren en lachen om de grappige scènes.

Maak het tot een gezamenlijke activiteit

Een Netflix-avond hoeft niet alleen maar uit kijken te bestaan. Maak er bijvoorbeeld een gezamenlijke activiteit van door te koken of te bakken tijdens de film of serie. Zo maak je niet alleen een lekkere maaltijd, maar kun je ook nog eens genieten van de film of serie.

Maak gebruik van de functies van Netflix

Netflix biedt veel functies die je kunt gebruiken tijdens een filmavond. Zo kun je bijvoorbeeld ondertiteling aanzetten als iemand slechthorend is of de snelheid aanpassen als je snel wilt kijken. Ook kun je kijken in verschillende talen.

Een film nacht met thema

maak er een echt feestje van door een thema te kiezen voor de avond. Bijvoorbeeld een Harry Potter-avond of een filmavond met alleen films van een bepaalde regisseur. Dit maakt de avond nog spannender en gezelliger.

Maak een selectie van snacks

Een filmavond is niet compleet zonder snacks. Maak een selectie van lekkere hapjes, zoals popcorn, chocolade of chips. Of ga voor gezonde snacks als fruit of noten. Dit zorgt ervoor dat je tijdens de film of serie iets lekkers hebt om op te knabbelen.

Zet de juiste muziek op en brand wat wierook

De juiste muziek kan de sfeer van een filmavond helemaal maken. Zet bijvoorbeeld de soundtrack van de film of serie op. Of maak een afspeellijst met nummers die bij de film of serie passen. Zo creëer je een unieke sfeer voor de avond. Combineer met een heerlijke wierook om rust te brengen, ik gebruik zelf simpele wierookstokjes van Nasma, en het brengt heel de ruimte meteen in een extra “relaxte” sfeer.

Maak gebruik van de ‘Netflix Party’ functie

Netflix heeft een handige functie genaamd ‘Netflix Party’, waarmee je samen met vrienden of familie een film of serie kunt kijken, zelfs als je op afstand bent. Zo kun je toch samen genieten van een filmavond, zelfs als je niet fysiek bij elkaar bent.

Geniet van de avond

Het allerbelangrijkste is dat je geniet van de avond. Of je nu alleen bent of met gezelschap, zorg ervoor dat je ontspant en geniet van de film of serie. Laat de drukte van de dag achter je en immerseer je in de wereld van de film of serie.

Met deze tips zal elke Netflix-avond gegarandeerd gezellig zijn. Van het uitkiezen van de juiste film of serie tot het creëren van de juiste sfeer, met een beetje aandacht kun je ervoor zorgen dat je een geweldige avond hebt. Dus, trek je comfortabele kleding aan, haal de snacks tevoorschijn en geniet van een gezellige Netflix-avond.

Share your love
Facebook
Twitter