Videoland, onbeperkt films en series kijken

Videoland is opgericht in 1984 als videotheek, waar veel Nederlanders heen gingen om videobanden en DVD’s te huren. De markt is de afgelopen jaren verschoven naar streaming, waardoor de winkels van Videoland de deuren sloten.

Nadat in 2013 het merk overgekocht werd door RTL Nederland, heeft RTL van Videoland een online dienst gemaakt, waarmee het mogelijk is om online films en series te bekijken voor een vast bedrag per maand.

Videoland is de eerste twee weken gratis uit te proberen. Na het aanmaken van een account kan direct begonnen worden met het bekijken van een film of serie. Je kan de films op je tablet, telefoon of een ander apparaat bekijken. De meest ideale situatie is de mogelijkheid om de films en series gewoon op je televisie te bekijken. Dat is mogelijk met een Smart TV of met behulp van een Google Chromecast of Apple TV.

Aanbod van Videoland

Het aanbod van Videoland is heel groot. Voor 8,99 euro per maand kan onbeperkt worden gekeken naar films en series uit het aanbod van Videoland. Bij Videoland zijn veel Nederlandse films te zien, waaronder Mannenharten, Soof of Gooische Vrouwen. Daarnaast bevat het assortiment veel kinderfilms.

Met een Videoland abonnement is het ook direct mogelijk om series te bekijken. Het voordeel van een serie op Videoland is dat meteen een heel seizoen te bekijken is, zodat je in een keer een aantal afleveringen achter elkaar kan bekijken. Voorbeelden van series die bij Videoland te zien zijn, is Zwarte Tulp, The Blacklist en Divorce.

Hoe werkt Videoland?

Het gebruik van Videoland is erg gemakkelijk. Nadat je een abonnement hebt afgesloten, kan je beginnen met kijken. Je kiest welke film of serie je wilt bekijken en klikt daarop. Vervolgens wordt de film of serie geladen en afgespeeld. Videoland is erg gebruiksvriendelijk.

Videoland is ideaal voor de film en serie liefhebber. Je kan de film op je computer bekijken, maar wellicht fijner is het om de film of serie naar de televisie te bekijken. Daarnaast heeft Videoland verschillende apps, waarmee het mogelijk is om te kijken op een telefoon, tablet of game console.

Wat kost Videoland?

Het goedkoopste abonnement van Videoland is verkrijgbaar voor 4,99 euro per maand. Daarnaast bied Videoland duurdere abonnementen om reclamevrij te kijken. Een overzicht van de Videoland abonnementen is hier te vinden.

Het abonnement bedrag kan betaald worden met iDeal of Creditcard. Videoland focust zich voornamelijk op Nederlandstalige series en reality series zoals Temptation Island en Love Island.

Naast de bekende films en series, staan op Videoland ook exclusieve series onder het label Videoland Original. Een voorbeeld van een exclusieve serie is Zwarte Tulp, een serie-reeks met veel bekende Nederlandse acteurs. Deze serie is exclusief te bekijken voor abonnees van Videoland.