3 Beste Home Cinema Sets: onze favorieten

beste home cinema sets

Minstens één keer in je leven zul je ervan gedroomd hebben om je eigen persoonlijke bioscoop in je woonkamer te hebben en het gevoel van rust en stilte als je met familie en gezin op de bank zit om te genieten van een film of tv-serie op Netflix, Amazon Prime…. Om deze droom waar te maken, kun je overwegen een thuisbioscoop te kopen om in je woonkamer te plaatsen of in het deel van je huis dat je het meest geschikt lijkt.

Wat is een Home Theater

Een home cinema set is een systeem dat bestaat uit meerdere elementen die allemaal met elkaar verbonden zijn, en waarmee je het zo gedroomde bioscoopeffect rechtstreeks in je woonkamer kunt nabootsen. Dit wordt in feite gevormd door een videosysteem (samengesteld uit tv of projector) verbonden met een bron (Blu-rayspeler of PC) en een audiosysteem. Voor een onervaren persoon begrijpen we dat het moeilijk is om elk van deze elementen te kiezen en daarom zullen we je een handje helpen. Laten we beginnen met je de onmisbare onderdelen te tonen voor het opzetten van een goed videosysteem.

Hoe kies je een goed home video systeem

We hebben gezien dat dit een tv of een projector kan zijn en de keuze voor het een of het ander hangt af van je persoonlijke smaak en het effect dat je aan je woonkamer wilt geven. Als je de voorkeur geeft aan een moderne stijl, moet je kiezen voor een televisie van de laatste generatie (misschien gebogen), als je echter houdt van de stijl van de jaren 50, raden we je aan te kiezen voor de projector. Ongeacht het type videosysteem dat je kiest, het belangrijkste is dat het een uitstekende beeldkwaliteit heeft. In het bijzonder voor de tv, kun je kiezen tussen verschillende resoluties.

HD (High Definition) is tegenwoordig de basisresolutie en geeft aan dat elk paneel de maximale resolutie van 1280 × 720 pixels haalt.

beste home cinema sets

De perfecte bron kiezen

De bron is een onmisbaar onderdeel van je home cinema set omdat hij de inhoud verwerkt die je wilt afspelen. Gewoonlijk gebruik je als bron een blu-ray of DVD-speler, maar in het geval van smart TV’s kan de bron ook gewoon een USB-stick zijn. De laatste tijd wordt bij de bouw van home cinema sets de voorkeur gegeven aan set top boxen dat betekent kleine kastjes waarin alle aansluitingen en hardware zijn samengebracht. Een goed alternatief kan ook het gebruik van een PC als bron zijn, die echter stil moet zijn (om storende geluiden tijdens de videoweergave te voorkomen), en krachtig in het verwerken van videosignalen.

Hoe kies je een goed audiosysteem

Wat het audiosysteem betreft, zijn er vele oplossingen om uit te kiezen. Op de markt zijn er namelijk luidsprekers voor Home Theater variërend van 2.1 tot 7.1 modellen. De meest gebruikte modellen zijn de 5.1 systemen, bestaande uit vijf luidsprekers en een subwoofer. Wat de opstelling van de luidsprekers betreft, zou het ideaal zijn de centrale luidspreker onder de tv te plaatsen of erop te laten rusten. De centrale zijluidsprekers rechts en links van de tv en naar de kijkers gericht, de achterluidsprekers aan de zijkanten van de zitplaats en tenslotte de subwoofer in de buurt van een wand van de kamer.

Ook in dit geval is het advies niet de goedkoopste componenten te nemen, omdat je dan het risico loopt van het gehate vertragingseffect tussen audio en video.

1. Areal 525 BK

Deze home cinema set heeft een sound-luidsprekersysteem dat je entertainment verzorgt zoals in de bioscoop. De 5.1-ingang van het Auna-luidsprekersysteem neemt surround-audiosignalen van dvd- en Blu-rayspelers op en zorgt voor een echt thuisbioscoopgevoel.

De belangrijkste eigenschappen en technische kenmerken

Via de stereo cinch-ingang kan elk type audio-apparatuur, zoals cd-spelers en mp3-spelers, maar ook laptops en tv’s, op de Auna-box worden aangesloten. Je bereikt het beste geluidseffect in je woonruimte. Dankzij de structuur en de basreflex produceert de subwoofer een warme, ongestoorde bas. Het gehele systeem is voorzien van kabels.

Het totale vermogen van deze home cinema set is 95 watt. Hij wordt geleverd inclusief versterker, bekabelde subwoofer en draadloze achterspeakers.

De home cinema heeft een afstandsbediening en weegt in totaal elf kg

bol.com

2. Auna Areal 652 Home cinema set

Met deze home cinema set die voorzien is van een 5.1-kanaals surroundsysteem bevind je je in de bioscoop en beleef je films, muziek en games op een unieke manier. De actieve subwoofer stuurt de vijf satellietspeakers aan.

P>De combinatie van de basreflex subwoofer met de satellietluidsprekers zorg voor een prachtig, kamervullend geluid met vijf maal 15 watt.

Het surroundsysteem communiceert via USB met draagbare datadragers (zoals USB-geheugensticks en MP3-spelers) De voorkant heeft een ingebouwde poort en de SD-kaartsleuf kan een geheugenkaart met MP3-titels afspelen. De Bluetooth-interface kan draadloze muziekstreaming realiseren via smartphones, tablets en laptops.

Via de AUX-ingang kunnen verschillende audioapparatuur – computers, cd-spelers – op de home cinema set worden aangesloten. De 5.1 RCA-ingang neemt het surroundgeluid van de dvd-speler en Blu-rayspeler over.

Via de meegeleverde afstandsbediening pas je het menu en de geluidsinstellingen aan.

Visueel overtuigt de home cinema set met zijn algehele elegante ontwerp en kan het gemakkelijk in de meeste meubelstijlen worden geïntegreerd. Bovendien is het display van de hoofdeenheid onopvallend geïntegreerd in de voorkant van de behuizing.

De satellietluidspreker maakt gebruik van een hoogglans zwarte behuizing en voet.

De afmetingen van de home cinema set zijn (breedte × hoogte × diepte): 2300 × 2300 × 11650 mm en de set heeft een totaal vermogen van 145 watt.

€172,99 bol.com

3. LG LHB625

Geniet van realistisch surround-geluid me deze thuisbioscoopinstallatie. De home cinema set heeft een 3D blue-ray speler en duizend watt vermogen. Geniet van je kijkervaring met heldere en duidelijkere 3D-beelden.

De belangrijkste eigenschappen en technische kenmerken

Door de full HD upgrade (1080p) wordt het beeld van de dvd uitgebreid naar een hogere resolutie dan het originele beeldformaat. Hierdoor is de beeldkwaliteit van de dvd beter dan bij het afspelen van een normale dvd-speler op een full Hd-scherm. De home cinema set heeft een volledig bestuurbare afstandsbediening. Met Simplink bedien je het hele AV-systeem of de tv. Het besturingssignaal wordt verzonden via de HDMI-kabel.

Deze home cinema set heeft een 5.1 geluidssysteem met een totaal vermogen van duizend watt. Dit vermogen is verdeeld over een center speaker, een subwoofer en vier satellietspeakers.

Naast een optische audio-ingang is er ook een HDMI en een USB-aansluiting. Er is verbinding mogelijk via bluetooth. Simplink zorgt voor een perfecte bediening.

Met de set kun je multimedia afspelen via USB, blue-ray, dvd en smartphone. Er is ook een FM-radio ingebouwd in de set. Het totale systeem weegt 11,8 kg.

bol.com