Disney+ app Samsung TV: hoe gaat het in z’n werk?

disney plus samsung app

Sinds de lancering in november 2019 is Disney+ al snel in het gesprek terechtgekomen. Het is niet zo alomtegenwoordig als bijvoorbeeld Netflix, dat meer dan drie keer zoveel betaalde abonnees heeft als Disney + (maar dit zijn heel verschillende streamingdiensten, ook al doen ze aan het eind van de dag hetzelfde). Maar als je kinderen hebt, of als je gewoon van Disney-content houdt, of als je van Star Wars houdt, of als je houdt van Marvel, of als je van NatGeo houdt, of als je van Pixar houdt – of als je gewoon houdt van de nieuwe dingen die Disney en dergelijke doen – dan wil je Disney + overwegen. Beschouw dit dan als je gids voor Disney +.

disneyplus

Wat is Disney +

Disney Plus is de streamingdienst van Walt Disney Co. die in werkelijkheid veel meer omvat dan alleen een muis en vrienden. Disney+ is ook de thuisbasis van merken als Star Wars, Marvel en Pixar. Disney+ is voor het grootste deel een op zichzelf staande streamingdienst, wat betekent dat je een aparte login nodig hebt van alle andere streamingdiensten die je mogelijk hebt (en zorg ervoor dat je een uniek wachtwoord gebruikt, mensen). Hier vind je de overgrote meerderheid van klassieke Disney-films waar je als kind misschien van hield. Hier vindt je ook nieuwere content, de nieuwe, exclusieve items, zoals The Mandalorian en de Hamilton-film. Elke maand worden er nieuwe films toegevoegd en wekelijks verschijnen er nieuwe afleveringen van nieuwe series.

Is Disney + beschikbaar in 4K-resolutie?

Disney plus app Samsung TVJa! Disney+ ondersteunt streaming in 4K-resolutie. Niet elke film of show zal in 4K zijn, vooral niet de oudere dingen. Maar als het vrij recent is, is de kans groot dat het beschikbaar zal zijn in 4K. Hetzelfde geldt voor HDR, wat staat voor een hoog dynamisch bereik. Disney + ondersteunt beide belangrijke HDR-standaarden – Dolby Vision (die grotendeels als de beste van de twee wordt beschouwd) en HDR10.

We verwachten dat Disney+ van zodra de 8k tv’s van Samsung beginnen populair te worden ook deze resolutie snel zal aanbieden.

Waar kan ik Disney + op kijken?

Disney + is beschikbaar op vrijwel elk stukje moderne streaminghardware dat u bezit. Dat omvat streamingboxen zoals Roku-spelers en Roku TV, Apple TV, Android TV, Amazon Fire TV en verschillende Samsung smart-tv’s. Meer daarover lees je hieronder, waar het met name gaat over het streamen op je Samsung TV.

Streamen op een Samsung TV

Disney+ is nu beschikbaar op Samsung Smart TV’s die zijn geproduceerd van 2016 tot de huidige opstelling. Er is reeds een grote lijst met compatibele modellen. Als Disney + niet compatibel is met je tv, maar je wilt er toch van genieten op je tv, dan zijn er veel apparaten die toegang hebben, waarvan je er veel misschien al thuis hebt. Roku-streamingapparaten, Amazon Fire TV, Xbox One, PS4, PS5 en Apple TV hebben allemaal Disney +, dus als je een van die apparaten hebt aangesloten op je Samsung TV, kun je nog steeds meedoen.

Hoe Disney + te installeren op je Samsung TV

Als je een compatibele Samsung-tv hebt, volg je deze stappen om de Disney + -app te downloaden:

  • Navigeer naar en selecteer Apps op het startscherm van uw tv.
  • Gebruik de richtingstoetsen op uw afstandsbediening om de zoekknop (vergrootglas) te selecteren die zich in de rechterbovenhoek van het apps-scherm bevindt.
  • Voer “Disney +” in met het toetsenbord op het scherm, markeer en selecteer Enter.
  • Als Disney + verschijnt, selecteer het dan en selecteer vervolgens Installeren.

Zo kun je met Disney Plus op je Samsung TV al je favoriete films en tekenfilms uit je kindertijd bekijken en zelfs delen met je kinderen. Om nog maar te zwijgen van Star Wars, National Geographic en het Marvel Universe, allemaal vervat in één geweldige app.

Share your love
Facebook
Twitter