Kosten van abonnement op Disney Plus (Disney+)

Disney+ is een streamingdienst waar je voor een vast bedrag per maand onbeperkt naar de films en series kan kijken. Op Disney+ staan bijna alle films en series die door Disney zijn geproduceerd, maar ook films en series van Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic.

Disney+ kosten van een abonnement

Voor het gebruik van Disney+ is een abonnement nodig. In tegenstelling tot andere streaming aanbieders is er bij Disney slechts een type abonnement, waarmee je voor een vast bedrag per maand kan kijken naar alle films en series op Disney+.

Het maximale beeldkwaliteit wat gestreamd kan worden is 4K. De beeldkwaliteit wordt alleen getoond indien de televisie hiervoor geschikt is en de internet verbinding van de juiste snelheid is.

Een abonnement op Disney+ kost €8,99 euro per maand. Bij de eerste keer aanmelden moet je direct de kosten voor de eerste maand betalen middels iDeal of Creditcard. Vervolgens wordt elke maand het bedrag van je rekening gehaald dat aan je account gekoppeld is.

Met 4 apparaten tegelijk kijken

Met Disney+ kan je films en series op 4 apparaten tegelijk bekijken. Hierdoor kan je het account gemakkelijk delen met vrienden of familie. Wanneer je op meer dan vier apparaten tegelijk gaat kijken, zal het vijfde apparaat een melding zien dat kijken niet mogelijk is omdat het maximum bereikt is.

Ongeacht de kijktijd dat je spendeert op Disney+, het bedrag dat je betaalt zal altijd hetzelfde bedrag van €8,99 euro per maand blijven. Wil je nog goedkoper gebruik maken van Disney+? Neem dan een jaarabonnement voor slechts €89,90 euro. Door direct voor een heel jaar te betalen ontvang je een korting van 16%!

Om films en series te kijken, heeft Disney+ verschillende apps ontwikkeld. Hiermee is het mogelijk om op een telefoon, tablet of televisie te kijken. Op televisie kijk je met bijvoorbeeld de Smart TV app, Apple TV app of de Chromecast naar Disney+.

Vergelijking met concurentie

Disney+ is een stuk voordeliger dan concurrenten op de streaming markt. Reden hiervoor is onder andere dat het streaming platform nog vrij nieuw is en hierdoor nog veel nieuwe leden wil aantrekken tegen een aantrekkelijke prijs.

Om een duidelijke vergelijking te maken, vergelijken we de abonnementen van Disney, Netflix en Videoland.


Disney+NetflixVideoland
Aantal apparaten tegelijk streamen444
Maximaal haalbare beeldkwaliteitUltra HDUltra HDUltra HD
Kosten van het abonnement€ 8,99vanaf € 8,99 tot €17,99€ 8,99
Apps met offline mogelijkhedenJaJaJa
Focus van contentKinderenAmerikaanse seriesNederlandse content

Groot aanbod van films en series

De streamingdienst Disney+ bestaat uit een groot aanbod van films en series. Naast de bekende films van Disney en Pixar, is er een rijk aanbod van documentaires van National Geographic.

Daarnaast produceert Disney speciaal voor de streamingdienst Disney Originals. Dit zijn films en series die exclusief te zien zijn op Disney+. Een voorbeeld hiervan is de Star Wars serie The Mandalorian of de film Lady en de Vagebond.