Kosten van een Videoland abonnement

Videoland is een streaming dienst van RTL Nederland, waarmee voor een vast bedrag per maand, onbeperkt naar films en series gekeken kan worden.

Een abonnement voor Videoland is verkrijgbaar vanaf 4,99 euro per maand, waarbij je de dienst de eerste twee weken gratis kan proberen. Opzeggen kan op elk moment tijdens de proefperiode. Na de proefperiode kan je iedere maand opzeggen.

Met een Videoland abonnement kan onbeperkt gekeken worden naar films en series in 4K beeldkwaliteit. Het aantal personen dat tegelijk kan kijken naar een serie of film verschilt per abonnement.

Videoland is een van de vele streaming diensten in Nederland. Op deze pagina vergelijken wij alle streaming diensten met elkaar en kom je erachter welke het beste bij jou past.

Groot aanbod van films en series

Met het Videoland abonnement is het mogelijk om films en series te bekijken. Op Videoland zijn veel Nederlandse films en series te zien, waaronder bioscoop toppers zoals Soof, Mannenharten en Baantjer.

Bij Videoland kunnen ook veel series bekeken worden. Veel Nederlandse series, waaronder Meisje van Plezier en de Weemoedt zijn te zien bij Videoland. Daarnaast kan je de soap serie ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’ tot vijf afleveringen vooruit kijken!

Videoland heeft ook exclusieve series, bekend onder het label Videoland Original series. Bekende Videoland Original series zijn Mocro Maffia en Temptation Island.

Wat kost Videoland

Sinds 2020 heeft Videoland drie verschillende soorten abonnementen, een basis, plus en premium abonnement. Het basis abonnement is iets ongebruikelijks voor streaming diensten, want dit abonnement is voorzien van reclame. Bij het plus en premium abonnement krijg je geen reclame te zien.

Het basis abonnement is voor 4,99 euro per maand het goedkoopste abonnement. Met dit abonnement kan je met 1 scherm tegelijk naar films en series kijken, maar krijg je wel reclame te zien en is download-to-go niet beschikbaar.

Het plus abonnement kost 7,99 euro per maand en het premium abonnement kost 9,99 euro. Met beide abonnementen kan je reclamevrij kijken en gebruik maken van download-to-go. Het verschil tussen plus en premium zit in het aantal schermen waarmee je tegelijk kan kijken. Bij het plus abonnement kan je met 2 schermen tegelijk kijken, terwijl dit met het premium abonnement met 4 schermen kan.

Wanneer je goede afspraken maakt in je studentenhuis of met familie, kan je het abonnement delen en betaal je ieder een deel van het abonnement. Hierdoor vallen de kosten mee en kan je voor een klein bedrag per maand genieten van de films en series op Videoland.

Met een Videoland abonnement kan onbeperkt naar films en series worden gekeken. Je betaald achteraf geen extra kosten als je te veel films of series hebt gekeken. Te veel films of series kijken kan namelijk niet!

  Basis Plus Premium
Prijs € 4,99 € 7,99 € 9,99
Reclame Ja Nee Nee
Schermen tegelijk 1 2 4
Download-to-go Nee Ja Ja
Alle apps beschikbaar Nee Ja Ja

Met het basis abonnement kan je momenteel niet op alle schermen kijken. Zo werkt het abonnement niet in combinatie met de Chromecast, Smart TV, Playstation en de Ziggo Box.

Gratis proefabonnement

Wanneer je Videoland voor het eerst wilt gebruiken, is er de mogelijkheid om de streamingdienst twee weken te proberen, zonder dat er kosten gerekend worden. Het is erg gemakkelijk om een proefabonnement voor Videoland af te sluiten.

Alles wat je nodig hebt voor het afsluiten van het proefabonnement is een bankpas of een credit card. Tijdens het aanmaken van een account moet je 1 eurocent betalen. Door deze betaling heeft Videoland jouw betaalgegevens geverifieerd, waardoor twee weken later het abonnement automatisch verlengd kan worden.

Zodra je account is aanmaakt, start het proefabonnement op Videoland. Tijdens deze twee weken kan je onbeperkt naar films en series kijken. Bevalt de dienst niet? Dan kan je het abonnement opzeggen en zijn er geen kosten gemaakt.

Het abonnement wordt stilzwijgend verlengd na je proefperiode. Je ontvangt wel nog een email dat je proefabonnement is afgelopen.

Alternatieven voor Videoland

Videoland is groot in het aanbieden van Nederlandse films en series, maar als je meer interesse hebt in Amerikaanse films of series, zijn er verschillende alternatieven beschikbaar.

Naast het bekende Netflix, is Disney+ is een goed alternatief voor Videoland. Deze streamingdienst heeft veel animatiefilms van Disney en Pixar, maar ook documentaires van National Geographic.