Streamz, onbeperkt films en series kijken

Wat moet je weten Streamz

Een Vlaamse streamingdienst

Op maandag 14 september ging de Vlaamse streamingdienst Streamz officieel van start. Ook de joint venture van DPG Media en Telenet, in samenwerking met de openbare omroep VRT, levert de nodige titels. De minimale maandelijkse vergoeding voor Streamz is 11,95 euro.

streamz content

Wat kun je bekijken op de nieuwe streamingdienst

Ze bieden een mix van exclusieve Vlaamse films en seriess en een selectie van de beste internationale content. Volgens John Porter, de CEO van Telenet moet vooral lokale inhoud een grote rol spelen. Het doel is om elke maand een belangrijke titel te openen die in de toekomst op de Vlaamse zender mag vertoond worden. Maar er is ook ruimte voor documentaires, zoals de documentaire van Eric Goens over het succesvolle duo Dimitri Vegas en Like Mike, en berichtgeving over reacties op actualiteiten.

Daarom heeft de VRT aan dit verhaal meegewerkt, naast de twee series Black-out en Cheyenne et Lola, zullen ook veel bestaande series te bekijken zijn. Denk aan Geub, Het Eiland, De Ridder, FC De Kampioenen, In de Gloria,, De Parelvissers…

Nog iets meer over het partnerschap met de publieke omroep

De samenwerking met de VRT die 1.500 van zijn programma’s ter beschikking zal stellen, is ongekend. De VRT is de grootste producent van Vlaamse fictie. De catalogus zal beschikbaar zijn voor abonnees, nog voor de uitzending op de klassieke kanalen. De VRT neemt echter geen aandeel in het nieuwe platform, maar treedt op als partner, met een financiële tegenprestatie voor de exploitatievergunningen.

Deze samenwerking met Streamz biedt een echt Vlaams alternatief voor contentconsumptie, dat bovendien het verlies aan tv-reclame-inkomsten zal compenseren. Vooral omdat steeds meer Belgen een abonnement hebben op een streaming platform en zich afkeren van de klassieke televisie, ook al is de situatie aan het stabiliseren.

“Vijftien jaar na de lancering van de digitale televisie hebben we een nieuwe mijlpaal bereikt. Televisieconcurrentie is wereldwijd, intens, maar het is geen bedreiging, het is een kans. Dus besloten Telenet en de VRT zich te concentreren op de lokale inhoud en wat de mensen willen.

Praktische aspecten

In de praktijk zal het platform toegankelijk zijn voor iedereen met een internetverbinding, via de Streamz.be applicatie of website. Zo kunnen klanten van andere operatoren dan Telenet zonder problemen toegang krijgen tot de dienst.

Aan de andere kant werd Streamz vrijwel gelijktijdig met Disney+, de Amerikaanse concurrent van Netflix gelanceerd. Het valt nog te bezien hoe het Vlaamse platform het zal doen tegen deze mastodonten met ultra-competitieve tarieven.

Het aanbod voor peuters en tieners

Streamz heeft een apart kindergedeelte waar kinderen op een veilige manier naar kinderfilms en series kunnen kijken. Hier kunnen ze veel bekende titels en gezichten vinden, zoals ‘The Cat in Boots’, ‘Dora’, ‘Shrek’, ‘Kung Fu Panda’, Madagascar, ‘Peppa Pig’ en ‘Paw Patrol’ “, en veel films uit de Ketnet-reeks, zoals Olly Wannabe, Heroes en The Rule of 3S.

Voor tieners zijn er series op maat, zoals de nieuwe D5R- en wtFOCK-seizoenen, evenals de namen Tagmag en Blackpills. HBO hebben ook veel interessante series.

Hoeveel mensen kunnen tegelijkertijd kijken

Elk account kan maximaal vijf profielen aanmaken, inclusief een kinderprofiel (net als Netflix). In elk abonnement kunnen maximaal vier streams tegelijk worden afgespeeld. Gedetailleerde informatie over beeld- en geluidskwaliteit (4K, Dolby Atmos?)is vanwege het korte bestaan van Streamz nog niet te vinden. Hun website spreekt enkel over HD-kwaliteit.

Zoals je van een streamingplatform mag verwachten, zijn de mogelijkheden om de dienst te gebruiken ook hier erg breed. Bekijk het via mobiele applicaties voor smartphones en tablets, of op een laptop via een internetspeler. Als je een Chromecast hebt, kun je content streamen via de internetspeler naar je tv. Maar er is natuurlijk ook een Smart TV-app voor Apple TV, Android TV, Telenet TV en smart TV van LG en Samsung…

Blijkbaar is het ook mogelijk om je favoriet films en series te downloaden en te bewaren. Dit althans volgens de website van de streamingdienst.

Wat schrijven ze in Wallonië over de Vlaamse streamingdienst

In een interview met de RTBF zegt de CEO,Kris Vervaet dat lancering van Streamz keerpunt is in de geschiedenis van de Vlaamse media. Dit is zowel een pluspunt voor de Vlaamse kijker als een stimulans voor het hele medialandschap. De CEO van Telenet John Porter zegt dat ze enkel content aanbied die de wereld kan veroveroveren. Consumenten vragen steeds vaker om een ‘on-demand’ aanbod en zijn bereid daarvoor te betalen.Deze nieuwe streamingdienst het ideale alternatief.

Ze hebben inderdaad verschillende troeven in handen om een relevant platform op te zetten.Door de inhoud van DPG Media (inclusief Vlaamse fictie) en de lokale en internationale inhoud van Telenet (inclusief SBS/Woestijnvis/Play) te bundelen, zal het de Vlaamse kijker een sterk aanbod krijgen dat Vlaamse en internationale series en films combineert. Samen met de state-of-the-art technologie achter het VTM GO digitale platform en het Telenet Play klantenbestand is dit het ideale uitgangspunt voor dit nieuwe bedrijf.

Populaire series om mee te starten

Cordon

Toen in Antwerpen een besmettelijk virus uitbrak, werden sommige steden geïsoleerd van de buitenwereld. Iedereen die zich op dit moment in een gevaarlijke zone bevindt door een moeilijke ommekeer van het lot, moet het zelf beheren. “Cordon” is de vooral populair omdat het gaat over hoe wordt omgegegaan met een virusziekte zoals Covid-19. Hoewel deze serie al in 2014 gemaakt werd is het een serie die sommige mensen ook wel wat angst kan inboezemen tijdens de huidige crisis

De bende van Jan De Lichte

Het is een duur kostuumdrama, aangepast naar de gelijknamige historische roman van Louis-Paul Boon, over de Vlaamse Robin Hood, die met zijn bende in de 18e eeuw Aalst en omgeving onveilig maakte. De aanwezigheid van Matteo Simoni in de cast drukt de andere bekende acteurs bijna allemaal in een bijrol.

Kansen van Streamz

Veel mensen waren bij de start negatief over de kansen op succes van de nieuwe Vlaamse streamingdienst, maar het platform is zeker het proberen waard is. Je kunt twee weken gratis krijgen, dus wat kun je verliezen? Je ontvangt allerlei soorten informatie die je op geen enkel platform kunt vinden.A ls je merkt dat je vier familieleden of vrienden hebt om aan je account toe te voegen, valt de abonnementsprijs mee.