Films en series downloaden op Netflix

Met de app van Netflix voor mobiel en tablet is het mogelijk om films en series van Netflix te downloaden. Hierdoor kan je deze film of serie later bekijken, wanneer je geen internetverbinding hebt. Handig als je veel op reis of onderweg bent, want doordat je geen internetverbinding nodig hebt, kan je overal kijken naar je favoriete serie op Netflix.

Daarnaast kan deze functionaliteit erg handig zijn om kinderen in de auto rustig te houden. Geef ze een tablet met wat kinderfilms erop en ze kunnen uren kijken naar films en series.

Downloaden van Netflix

netflix download onderwerg

Het downloaden van een film of serie van Netflix is erg gemakkelijk. Zorg ervoor dat je de meest recente versie van de Netflix app op het apparaat hebt geïnstalleerd. Open deze en kies een film of serie die je wilt downloaden. Vervolgens staat hier een download icoontje bij, geïllustreerd als een pijl naar beneden. Bij een serie staat per aflevering een download icoontje en moet je dus losse afleveringen downloaden.

Niet elke film of serie die op Netflix te zien is kan gedownload worden. Netflix heeft namelijk niet voor alles een contract om deze offline aan te mogen bieden. In het menu onder “Beschikbaar voor downloaden” staan alle films en series die offline te downloaden zijn. Daarnaast zijn alle Netflix Original series offline te downloaden, omdat dit eigen producties zijn.

Je kan onbeperkt films en series downloaden naar je apparaat, zolang er maar genoeg ruimte beschikbaar is. De grote van een aflevering is afhankelijk van de kwaliteit. Gemiddeld is een serie tussen de 200 MB en de 300 MB.

Offline kijken

Zodra een film of serie gedownload is, staat deze in het menu onder “Mijn downloads”. Klik hierop en je ziet alle beschikbare films en series staan die je hebt gedownload. Kies vervolgens welke film of serie aflevering je wilt bekijken en de aflevering zal direct beginnen.

Zodra je klaar bent met kijken, moet je zelf de aflevering verwijderen van het apparaat. hierdoor maak je weer ruimte vrij om andere films en series te downloaden.

Error codes

Error 10013 – Je hebt geen actief abonnement, waardoor je ook geen films en series kan downloaden.