De drie populairste reeksen op Netflix in 2021

beste reeksen netflix 2021

2021 was opnieuw een boerenjaar voor Netflix. De Amerikaanse streamingdienst strikte in het derde kwartaal zelfs 4,4 miljoen nieuwe abonnees. Daar zit het succes van de nieuwste Netflix Original Series beslist iets voor tussen.

Miljoenen huishoudens overal ter wereld keken Bridgerton en Lupin in één ruk uit. Met het monstersucces van Squid Game zorgde de streamreus deze herfst voor een nieuwe stunt. Met 142 miljoen kijkers werd de Zuid-Koreaanse survivalreeks prompt zijn meest gestreamde serie ooit.

Benieuwd naar deze drie populairste reeksen op Netflix in 2021? Lees dan zeker verder!

3. Lupin

Dé streaminghit van voorjaar 2021? Dat was zonder twijfel Lupin. De galante meesterdief stal in de eerste maand van zijn lancering meteen de harten van 76 miljoen huishoudens. Dat was toen het tweede beste debuut ooit voor een Netflix Original na Bridgerton. Tegen april 2021 was de Franse meeslepende mysterieuze thrillerreeks zelfs de meest bekeken show van het eerste kwartaal én de populairste anderstalige productie.

De naam en ondertitel ‘Dans l’ombre d’Arsène’ geeft het al mee. Dit Franse kwaliteitsspul is gebaseerd op de spannende avonturen van Maurice Leblancs Arsène Lupin. De gentleman-dief met de iconische cape en monocle uit begin vorige eeuw inspireert de al even charmante inbreker Assane Diop. Omar Sy, de kamerbreed lachende Franse acteur die wereldbekend werd met de film Intouchables, lijkt wel geboren voor deze rol.

25 jaar geleden liet de scrupuleuze zakenman Hubert Pellegrini (Hervé Pierre) Assane’s vader (Fargass Assandé) opdraaien voor de diefstal van een zeldzame diamanten halsketting. Uit schaamte pleegde de man zelfmoord in de gevangeniscel. Een kwart eeuw later broedt zijn nu volwassen zoon (Omar Sy) op vergelding. Om zijn vaders dood te wreken haalt deze volleerde meesterdief alles uit de kast. Zijn inspiratie? De verhalen van ‘Arsène Lupin, Gentleman Burglar’ die zijn vader hem als kind cadeau deed.

De laaiend enthousiast onthaalde eerste vijf afleveringen eindigden met een nagelbijtende cliffhanger. Gelukkig volgde in juni 2021 al de tweede helft van het eerste seizoen. Maar na tien afleveringen is het verhaal van Lupin duidelijk nog niet uitverteld. Omar Sy keert in 2022 terug als de onnavolgbare oplichter.

2. Bridgerton

Op kerstdag 2020 gaf Netflix de wereld een bijzonder kerstgeschenkje: Bridgerton. Kennelijk konden heel wat kijkers wel een heerlijk romantisch kostuumdrama boordevol sappige roddels en stomende liefdesscènes gebruiken. Het eerste seizoen van deze op Julia Quinns bestsellerreeks over de Londense high society in het Regency-tijdperk gebaseerde Netflix Original werd een laaiend succes. In vier weken tijd verslonden wel 82 miljoen kijkers de amoureuze perikelen van de familie Bridgerton anno 1813. Daarmee was Bridgerton tot de komst van Squid Game Netflix’ meest gestreamde eigen productie.

Kenners hadden zoiets al durven voorspellen. Voor Bridgerton haalde de streamdienst namelijk Shonda Rhimes en haar productiebedrijf Shondaland aan boord. Ook wel bekend van successeries als Grey’s Anatomy, Scandal en How to Get Away with Murder. Bridgerton werd dan ook geen standaard muf kostuumdrama. Showrunner Chris Van Dusen stopte letterlijk én figuurlijk flink wat kleur in zijn verleidelijke Regency-reeks. Zo castte hij de Guyanees-Britse actrice Golda Rosheuvel als Queen Charlotte en stak hij pophits van o.a. Ariana Grande en Taylor Swift in een klassiek strijkkamerorkestjasje!

In dit eerste achtdelige seizoen draait alles om Daphne Bridgerton (Phoebe Dynevor). De 21-jarige schone maakt haar entree in de woelige begin 19de-eeuwse Londense huwelijksmarkt. Dat verloopt niet zonder kleerscheuren. De jonge debutante is tenslotte lid van een machtige aristocratische familie, bestaande uit acht hechte broers en zussen met elk hun eigen willetje.

Terwijl de mysterieuze professionele roddeltante Lady Whistledown (voice-over van de enige echte Julie Andrews) de aristocratische schandaaltjes bespreekt, duikt ook Simon Basset (Regé-Jean Page), de begeerlijke Duke of Hastings op. Maar deze gezworen vrijgezel heeft geen tijd voor romantiek. Of toch? De Britse acteur liet de kamertemperatuur alvast in heel wat huiskamers gevoelig oplopen als de verleidelijke jonge hertog!

Netflix bestelde terstond drie nieuwe seizoenen. Daarin staat elke keer een ander lid van de Bridgerton-familie centraal. Zo zal het tweede seizoen het turbulente liefdesleven van Daphne’s oudere broer, Anthony (Jonathan Bailey) anno 1814 uitspitten.

1. Squid Game

Wie had dat ooit gedacht? Uitgerekend een Zuid-Koreaanse serie, gemaakt met een bescheiden productiebudgetje van 21,4 miljoen dollar werd Netflix’ succesvolste Original Series ooit. En hoe! Na vier weken hadden 142 miljoen huishoudens wereldwijd al Squid Game gestreamd. Een indrukwekkend prestatie, als je bedenkt dat het vorig record nog met 82 miljoen kijkers op naam van Bridgerton stond.

En zeggen dat bedenker Hwang Dong-hyuk al sinds 2008 met zijn script leurde. Het was wachten tot Netflix in 2019 voor de Zuid-Koreaanse schrijver-regisseur zijn geldbeurs openknipte. De streamgigant wil namelijk meer in buitenlandse producties investeren. Uitstekende keuze. Deze negendelige survivalreeks werd najaar 2021 uit het niets namelijk Netflix’ meest bekeken serie ooit.

Nochtans is Squid Game niet je doorsnee binge-materiaal. Het verhaal is bij momenten zelfs behoorlijk gruwelijk. 456 berooide stumperds laten zich verleiden voor een schimmig overlevingsspel. Met hun deelname kunnen ze wel 45,6 Zuid-Koreaanse won (zo’n 33 miljoen euro) winnen. Maar de schijnbaar onschuldige kinderspelletjes draaien al meteen na de eerste ronde uit op een gitzwarte nachtmerrie. Verliezers worden namelijk onverbiddelijk koud gemaakt.

Ongetwijfeld zag je afgelopen weken al beelden passeren met de inmiddels iconische groene trainingspakken en rode jumpsuits. De hype is dan ook alomtegenwoordig. Bezorgde ouders en scholen waarschuwden al voor kinderen die de afvalracespelletjes zouden imiteren. De makers zijn nochtans duidelijk: de leeftijdsgrens van dit veelbesproken inktvisspel is écht wel zestien jaar.

Share your love
Facebook
Twitter