Kosten van een Netflix abonnement

Netflix Abonnement Kosten

Netflix is een online streaming dienst, waarmee je voor een vast bedrag per maand onbeperkt naar films en series kan kijken. Om gebruik te maken van Netflix moet je een abonnement afsluiten. Netflix biedt verschillende abonnementen aan, maar welk abonnement heb je nodig?

Netflix abonnementen

Om gebruik te maken van Netflix heb je een abonnement nodig. Netflix biedt drie verschillende abonnementen aan, waarbij je al vanaf €8,99 euro per maand gebruik kan maken van de streaming dienst. De verschillen in de abonnementen zitten vooral in het beeldkwaliteit en de hoeveelheid apparaten waarmee tegelijkertijd iets afgespeeld kan worden.

Welk abonnement het beste bij je past, hangt dus af van de beeldkwaliteit en de hoeveelheid personen dat gebruik gaat maken van het abonnement. Wanneer je besluit om het basis abonnement af te sluiten, is het niet mogelijk is om films en series in HD te bekijken. Deze kan bijvoorbeeld handig zijn als je Netflix alleen op je telefoon gaat gebruiken

Met een standaard of premium abonnement is het wel mogelijk om films en series in HD te bekijken. Voor een standaard abonnement betaal je €13,49 euro, het premium abonnement met Ultra HD (4K) beeldkwaliteit kost € 17,99 euro.

Aanbod voor elk abonnement hetzelfde

Het aanbod van Netflix is zeer uitgebreid en variërend. De focus van Netflix ligt voornamelijk op serie, waarbij Netflix veel eigen series produceert. Deze series staan op het platvorm bekend als Netflix Original series en zijn alleen te zien zijn op het eigen streaming platform.

Wanneer je nog nooit een abonnement op Netflix hebt gehad, staan op Netflix waarschijnlijk veel series die je nog niet hebt gezien! Alle content is voor elk abonnent te bekijken, dus je hoeft niet het duurste abonnement te hebben om meer te kunnen kijken.

Met een Netflix abonnement kan je films en series downloaden naar een telefoon of tablet. Deze kan je deze bekijken wanneer je geen internet hebt, bijvoorbeeld als je onderweg bent met de trein of in het vliegtuig zit!

Wat kost Netflix

Als je een Netflix abonnement wilt, kan je kiezen uit drie verschillende abonnementen. Het verschil tussen deze abonnementen is de beeldkwaliteit en hoeveelheid gebruikers tegelijk op een apparaat kunnen kijken. Hieronder is een overzicht waarmee duidelijk wordt wat de voordelen zijn van de verschillende abonnementen.

 BasisStandaardPremium
Aantal apparaten tegelijk streamen124
Maximaal haalbare beeldkwaliteitHD (720p)Full HD (1080p)Ultra HD (4k)
Netflix kosten van het abonnement€8,99€13,99€17,99

Vind je de Netflix kosten wat te hoog? Overweeg dan om het abonnement te delen met bijvoorbeeld familie of je buren! Sinds 2023 is het delen van Netflix-accounts echter moeilijker geworden, als reactie op het wijdverspreide gebruik van gedeelde accounts. Voorheen kon je met een standaardabonnement op twee apparaten tegelijk streamen, en met een premiumabonnement op vier apparaten. Echter, door de nieuwe maatregelen van Netflix is het delen van accounts buiten het eigen huishouden beperkt.

Netflix detecteert nu het gebruik van accounts buiten het ‘thuis’-netwerk en overweegt extra kosten voor gebruikers die hun account buiten hun huishouden willen delen. Deze veranderingen zijn bedoeld om het delen van accounts te beperken en de inkomsten van Netflix te beschermen. Je kan wel een extra lid buiten je huishouden toevoegen voor een extra €3,99 per maand.

Abonnementswijzigingen zijn nog steeds mogelijk via de accountinstellingen en worden direct doorgevoerd. Als je je abonnement deelt met mensen buiten je huishouden, is het aan te raden om de nieuwe richtlijnen van Netflix te volgen en je gebruik aan te passen. Om binnen de regels te blijven, kun je overwegen om je abonnement te delen met huisgenoten of familieleden binnen hetzelfde huishouden. Dit is een geldige manier om van Netflix te genieten en tegelijkertijd kosten te besparen.

Alternatieven voor Netflix

Er zijn meerdere alternatieven voor Netflix. Een van de alternatieven is Disney+, wat zich voornamelijk focust op films en series voor kinderen maar heeft anno 2023 ook een zeer groot aanbod voor volwassenen. Een andere streamingdienst die veel Amerikaanse series voor volwassenen aanbiedt, is Amazon Prime Video.

Alternatieven van Netflix zijn veelal goedkoper. Zo kan je Disney+ en Prime Video combineren en ben je nog steeds goedkoper uit dan het standaard abonnement van Netflix.

Gratis proefabonnement

Tot januari 2020 was het mogelijk om voor Netflix een gratis proefabonnement te starten. Deze mogelijkheid is helaas voorbij. Wanneer je de dienst nu wil proberen, zal je direct een abonnement moeten starten.

Er zijn wel andere streaming aanbieders die een gratis proefabonnement aanbieden, zoals Disney+ en Amazon Prime Video. Deze streaming diensten hebben een vergelijkbaar aanbod.