Disney+ biedt tegenwoordig ook GroupWatch aan in Nederland

Vorige week kwam Disney met geweldig nieuws naar buiten. Vanaf nu kunnen ook de Disney+ abonnees uit Nederland gebruik maken van een gloednieuwe functionaliteit, namelijk GroupWatch. Dit is echt een superhandige functie die je in staat stelt om zowaar met zes andere mensen tegelijk naar eenzelfde stream te kijken. Door op het GroupWatch-icoon in de Disney+ software te klikken, kan je dus tot zes andere mensen uitnodigen om samen naar dezelfde stream te kijken. Leuke extra is ook dat iedereen met emoji’s kan reageren op wat er momenteel op het beeld te zien is! Ik vind dit zelf wel een superleuke toevoeging die wel eens goed van pas kan komen in deze onzekere Coronatijden waarin we best wat meer afstand van mekaar houden.

disney plus watch together hero

Actief Disney+ abonnement vereist

Er is één kleine catch: je kan enkel mensen uitnodigen die reeds over een actief Disney+ abonnement beschikken. Je kan dus niemand uitnodigen om even gratis mee een programma mee te kijken als die nog geen subscription bij Disney+ heeft lopen. Daarnaast kan je maar aan één gedeelde streamsessie tegelijk deelnemen en moet iedere deelnemer zich wel in hetzelfde land bevinden. Als er dus deelnemers zijn die gebruik maken van een VPN-dienst zoals VPN Nederland moeten die er dus wel voor zorgen dat ze verbonden zijn met een server die zich in hetzelfde land bevindt als de andere deelnemers!

De functionaliteit doet tenslotte een beetje denken aan “Watch Party” die Amazon aanbiedt met hun Amazon Prime Video pakket. Bij Disney+ ontbreekt er echter wel een deftige chatfunctionaliteit, maar die zou er naar het schijnt nog aankomen.

Share your love
Facebook
Twitter