FILM AANBIEDER Nieuws

De 12 van Oldenheim

De 12 van Oldenheim is een Nederlandstalige serie van Videoland, dat zich afspeelt in het dorpje Oldenheim. In dat dorp vinden de laatste tijd mysterieuze verdwijningen plaats.

Verhaal

Tijdens een warme zomernacht verdwijnt plotseling Nine uit Oldenheim, een zestienjarig meisje. Niemand weet waar Nine is gebleven. Haar fiets wordt gevonden in een sloot, maar verder zijn er geen sporen gevonden. Er start een grote zoekactie in het dorp, maar niemand weet Nine te vinden.

Ondertussen verdwijnt een tweede inwoner van het dorp, maar daar blijft het niet bij. In de weken daarna verdwijnen nog meer mensen uit het dorp, zonder dat iemand door heeft waar deze personen heen zijn.

Rechercheur Sharif Dahmani komt naar het dorp om de leiding te nemen in het onderzoek naar de vermiste Nine. Later wordt dit onderzoek ook uitgebreid naar de andere vermiste personen. Doordat het onderzoek van Sharif erg ver gaat, komen er steeds meer details naar buiten over dingen die hebben plaats gevonden in Oldenheim. Hierdoor beginnen de inwoners van het dorp elkaar steeds meer te wantrouwen.

Gaat het lukken om van Oldenheim weer dat rustige Hollandse dorpje te maken wat het altijd is geweest?

Acteurs

In de serie spelen verschillende bekende Nederlandse acteurs, waaronder Noortje Herlaar, Nasrdin Dchar en Fedja van Huêt. Ook Ko Zandvliet, Cas Jansen en Gaite Jansen hebben een rol in de serie. De regie van de serie lag in handen van Anne van der Linden.

De 12 van Oldenheim kijken

De 12 van Oldenheim is exclusief te zien op Videoland. Op IDMB, een internationale website waar series beoordeeld worden, ontvangt de serie een 8,2 uit 10, wat betekend dat serie liefhebbers de serie erg goed vinden. Bekijk de serie hier op Videoland. Wanneer je nog geen Videoland hebt, kan je de dienst de eerste twee weken gratis proberen.

Trailer