Videoland app voor Smart TV installeren

Heb jij een moderne televisie waarop je apps kan installeren? Dan komt dat goed uit, want Videoland heeft voor deze televisies een app gemaakt! De app van Videoland is onder andere beschikbaar voor de televisie merken Samsung, LG, Sony, Panasonic en Philips.

Bij de meeste televisies staat de Videoland app al direct voorgeïnstalleerd en staat deze dus al in het apps menu. Indien de app nog niet geïnstalleerd is, zal je deze eerst moeten downloaden in de App Store van de televisie. De manier hoe je een app download voor een Smart TV verschilt per type televisie.

Heb je geen Smart TV of is de app niet beschikbaar voor jouw Smart TV?
Overweeg dan een Chromecast aan te schaffen!

Videoland app voor Smart TV instellen

Voordat je de Videoland app kan instellen op een Smart TV, moet je eerst een lidmaatschap bij Videoland hebben. Indien je deze nog niet hebt, kan je een account aanmaken op de website van Videoland.

Open de Videoland app op de Smart TV. Vervolgens krijg je een zes-cijferige code te zien. Deze code moet je op de website van Videoland invullen. Log in op de website van Videoland, ga naar instellingen en kies voor de optie “tv’s en settopboxen” (of klik hier). Vervolgens druk je op het plusje en vul je de code in. Vervolgens is je televisie gekoppeld en kan je een film kiezen en afspelen!

TV videoland koppelen
Videoland instellen op een Smart TV.

Oplossing voor oudere televisies

Heb je een oudere televisie en is voor deze televisie de Videoland app niet beschikbaar? Bekijk dan of je televisie een HDMI poort heeft. In deze HDMI poort kan je namelijk een Google Chromecast doen.

Met een Chromecast kan je films en series op je telefoon aanklikken en vervolgens doorsturen naar de Chromecast. Hierdoor kan je op een makkelijke manier alsnog films en series van Videoland op je televisie bekijken!

hdmi poort
Zo ziet een HDMI poort eruit!