Videoland app voor Android installeren

Videoland kan je niet alleen met de computer bekijken, maar ook op een telefoon. Om Videoland op een Google Android telefoon te bekijken, moet je de app downloaden.

Videoland app downloaden en installeren

De app van Videoland is te downloaden in de Google Play winkel. Dit is de app op de telefoon waar nieuwe apps te vinden zijn. Open Google Play en vul in het zoekveld “Videoland” in. Klik vervolgens de Videoland app aan en druk op de knop “Installeren”. Vervolgens wordt toestemming gevraagd om onder andere gebruik te mogen maken van het wifi netwerk (om de films te kunnen streamen). Klik op de knop “Accepteren” en de app wordt gedownload.

De app wordt nu binnen enkele seconden gedownload en geïnstalleerd. Vervolgens kan je op de knop “Openen” drukken om de Videoland app te openen. Nu wordt je gevraagd om in te loggen met een Videoland account. Indien je nog geen account hebt, dan kan je deze hier aanmaken. Bij het aanmaken van een account mag je de eerste twee weken gratis gebruik maken van Videoland.

Indien je wel al een account hebt, klik je op “Log in” en vul je jouw account gegevens in. Indien je al een profiel hebt aangemaakt, wordt er gevraagd wie je bent. Daarna kan je op een film klikken en deze bekijken!

Let erop dat wanneer je Videoland onderweg gebruikt op een mobiel netwerk in plaats van wifi, het veel data kan kosten.

Videoland-android-app-install

Videoland casten met Google Chromecast

Wanneer je een Google Chromecast hebt, kan je met de app een film casten naar de televisie. Het casten van een film naar de Google Chromecast is eenvoudig te doen. Rechtsboven in de app staat een Google Cast icoontje. Wanneer je daar op klikt, krijg je te zien naar welke Chromecast de film moet worden gecast. Kies de Chromecast en de film wordt direct gestart op televisie!

Heb je nog geen Google Chromecast? Dan raden wij aan om een Chromecast aan te schaffen. Voor 40 euro kan je deze Google Chromecast aanschaffen. Je kan de Chromecast niet alleen voor Videoland gebruiken, maar ook voor RTL XL, Spotify of het laten zien van je vakantiefoto’s op het grote scherm.

videoland-chromecast-how