Vergelijk streaming diensten, welke is de beste keuze?

In Nederland zijn vele verschillende streaming diensten beschikbaar. Iedere streaming aanbieder heeft weer een ander aanbod, doelgroep en prijskaartje. Hierdoor kan de keuze voor een streaming dienst lastig zijn, want welke kan je het beste afsluiten?

Een groot voordeel van de meeste streaming diensten is dat je deze gratis kan proberen, wat een groot voordeel kan zijn als je meerdere streaming diensten wil proberen om zelf te ondervinden welke streaming dienst het beste bij je past.

Welke streaming diensten zijn er in Nederland?

Disney+ app

In Nederland zijn er totaal 5 grote streaming diensten die films en series aanbieden. De grootste en meest bekende is Netflix, een Amerikaanse bedrijf dat vroeger gestart is als videotheek en als eerste de markt voor streaming diensten op kwam. Netflix heeft een groot aanbod van zelf geproduceerde series.

Een andere bekende streaming aanbieder is Videoland, dat alleen op de Nederlandse markt actief is en voornamelijk de focus heeft op Nederlandse films en series. Daarnaast zijn veel televisie programma’s van RTL te bekijken op het streaming platform.

Ook Prime Video is een grote Amerikaanse streaming provider, wat afkomstig is van Amazon. De streaming dienst lijkt veel op Netflix, maar ondanks dat is Prime Video een stuk voordeliger. Prime Video richt zich voornamelijk op Amerikaanse series.

Sinds eind 2019 is Disney+ ook als streaming dienst gestart. Deze streaming dienst focust zich voornamelijk op kinderen, door films en series van Disney en Pixar aan te bieden. Daarnaast is er een groot aanbod van Marvel series, National Geographic documentaires en films en series van Star Wars.

Tot slot heeft Apple een streaming dienst, bekend als Apple TV+. Deze streaming dienst is erg klein en geeft Apple voornamelijk gratis weg bij aanschaf van nieuwe producten. De streaming dienst heeft alleen eigen producties, bekend onder het label Apple Original Series.

In Amerika is HBO ook een streaming dienst. In Nederland is deze dienst echter niet beschikbaar, omdat HBO films en series exclusief te zijn voor klanten van Ziggo met een Movies & Series pakket. Om deze reden wordt HBO niet meegenomen in de vergelijkingen.

Wat zijn de verschillen tussen de streaming diensten?

Om een goede indruk te krijgen wat de verschillen zijn tussen de streaming diensten, is een overzicht vaak het meest transparant. Onze persoonlijke favoriet is Disney+, onder andere door het grote aanbod van Disney en Pixar films. Daarnaast staan er veel exclusieve films en series op, waaronder twee series van Star Wars die alleen op Disney+ te bekijken zijn.

In onderstaande overzicht is Apple TV+ niet meegenomen. De reden hiervoor is dat deze streaming dienst slechts enkele series bevat en voornamelijk bedoelt is om weg te geven bij aanschaf van Apple hardware.

Vergelijk streaming diensten

[verlijkstreaming]

Aanbod van exclusieve films en series

Elke streaming dienst heeft een groot aanbod van films en series. Streaming diensten focussen voornamelijk op series, omdat kijkers hiermee langer entertained kunnen worden. Veel van deze series hebben een Original label, wat aangeeft dat de serie is gemaakt door de streaming dienst en exclusief te zien is bij deze streaming dienst.

Zowel Netflix, Videoland, Prime Video en Disney+ produceren zelf series die exclusief te zien zijn op het streaming platform. Hierdoor is het aanbod per streaming dienst verschillend, maar dat wil niet zeggen dat je het aanbod nooit kan bekijken als je een abonnement hebt bij een streaming dienst. Zeg je huidige abonnement bij een streaming dienst tijdelijk op en probeer eens een andere, om zo weer te kunnen kijken naar een ander aanbod.

Een streaming dienst betaal je altijd per maand vooruit. Wanneer je een streamingdienst gaat opzeggen, kan je nog gebruik maken van de streaming dienst tot de betaalperiode verstreken is.

Hoe kan ik de films en series bekijken?

Google Chromecast

Films en series wil je het lieft overal kunnen kijken, ongeacht waar je bent en op welk apparaatje je op dat moment hebt. Streaming diensten spelen hierop in door voor bijna elk platform een app beschikbaar te stellen.

Alle streaming diensten hebben apps beschikbaar voor iPhone, iPad, Android, Apple TV en Smart TV. Hierdoor kan je op elk apparaat zonder problemen films en series kijken. Daarnaast zijn de apps voor mobiele telefoon uitgerust met Chromecast functionaliteit.

Een Chromecast is een dongel die gebruikt kan worden voor verouderde televisies, om zo een film of serie van je telefoon te bekijken op televisie. De Chromecast wordt bij Bol.com aangeboden voor €39,99 euro. Om hiervan gebruik te maken heeft je televisie een HDMI ingang nodig.

Downloaden van films en series met de apps

Elke streaming dienst heeft een speciale functionaliteit in de mobiele apps om films en series offline te kijken. Om hiervan gebruik te maken, moet je de film of serie downloaden met een internet verbinding. Vervolgens kan je deze op ieder moment terug kijken, zelfs wanneer je geen internet verbinding hebt.

De regels voor het downloaden verschilt per streaming dienst. Bij sommige streaming diensten moet je bijvoorbeeld de film of serie afkijken binnen 48 uur nadat je het afspelen hebt gestart.

Conclusie

Onze favorieten zijn voornamelijk Prime Video en Disney+. Een groot voordeel van deze streaming diensten is dat je ze beide kan afsluiten en eigenlijk hetzelfde bedrag betaald als dat je normaliter voor een Netflix abonnement zou moeten betalen.

Streaming diensten zijn enorm populair in Nederland en worden veelal gebruikt in de Nederlandse huishoudens. Met alle handige apps en download functionaliteiten is het gebruikersgemak erg fijn en kan je overal naar films en series kijken.