The Lion King vanaf 22 februari 2020 op Disney+

Bij de release waren veel Dinsey films te bekijken, maar daarbij ontbrak The Lion King. Nu heeft Disney bekend gemaakt dat vanaf 22 februari 2020 de film op Disney+ te bekijken zal zijn.

The Lion King is een remake van de tekenfilm uit 1994, waarbij het verhaal nu met levensechte dieren te bekijken is. De film werd gemaakt na het succes dat de remake van The Jungle Book bracht.

Simba, de toekomstige koning

In de film volg je Simba, dat de toekomstige koning van het koninkrijk wordt. Simba is nog erg jong en nieuwsgierig en moet nog veel leren van zijn vader over het beschermen van het koninkrijk. Door zijn nieuwsgierigheid wordt hij door zijn oom Scar verleid om eens een kijkje te nemen in de wildernis…

In de wildernis komt Simba in de problemen, waardoor uiteindelijk zijn vader hem moet redden. Bij deze reddingspoging komt uiteindelijk zijn vader te overlijden, waar Simba zich erg schuldig voor voelt en besluit om niet terug te keren naar het koninkrijk, terwijl hij wel de beoogde opvolger is.

Bioscoopsucces van 2019

The Lion King was een groot succes in de bioscoop afgelopen jaar. De film ging op 17 juli 2019 in premiere en had na de eerste twaalf dagen al 1 miljoen bezoekers gehad.

De release van The Lion King staat in lijn met het beleid wat Disney wil voeren voor bioscoopfilms, waarbij deze na ongeveer zeven tot negen maanden bij de streamingdienst te bekijken zijn.

Share your love
Facebook
Twitter