The Handmaid’s Tale seizoen 3 aangekondigd

De Amerikaanse streamingdienst Hulu heeft bekend gemaakt dat de internationale dramaserie The Handmaid’s Tale een derde seizoen krijgt.

The Handmaid’s Tale is een dramaserie, dat zich afspeelt in de toekomst, een tijd waarin het geboortecijfer door seksueel overdraagbare aandoeningen en milieuverontreiniging drastisch gedaald is. Het regime besluit dat de weinige vruchtbare vrouwen worden gedwongen “Handmaids” te zijn. Hun voornaamste taak is het baren van kinderen, om zo ervoor te zorgen dat de mensheid niet uitsterft.

De serie is gebaseerd op de gelijknamige roman van schrijfster Margaret Atwood. Op basis van deze bestseller is het eerste seizoen gemaakt. Seizoen 2 is niet meer gebaseerd op het boek.

Verdubbeling van kijkers voor seizoen 2

Via Twitter heeft Hulu laten weten dat de hoeveelheid kijkers van de serie binnen 24 uur is verdubbeld in vergelijking met het eerste seizoen. Hulu vondt dit een mooi moment om naar buiten te brengen dat een derde seizoen gemaakt gaat worden.

Voor The Handmaid’s Tale ontving Hulu meerdere grote prijzen, waaronder een Emmy en Golden Globe Award. Hulu is een streamingdienst dat onderdeel is van Disney.

Seizoen 3 in Nederland

In Nederland is The Handmaid’s Tale te bekijken bij Videoland, omdat Hulu nog niet in Nederland beschikbaar is. Videoland heeft tot heden nog weinig laten weten over de beschikbaarheid van het derde seizoen, wat er mogelijk mee te maken heeft dat Hulu volgend jaar wordt geïntroduceerd in Nederland.

Momenteel zijn de afleveringen van seizoen 2 direct te bekijken bij Videoland nadat deze in de Verenigde Staten beschikbaar zijn gekomen. Dit is elke donderdag om 10:00 in de ochtend.

Dit bericht is gepubliceerd op 7-05-2018.

Tags: