Zwarte Tulp

(2015)

Videoland Videoland Originals
Zwarte Tulp
Te bekijken op:

Zwarte Tulp speelt zich af in de Nederlandse bollenstreek, waar twee familiebedrijven proberen om als eerste een zwarte tulp te kweken.

Verhaal

Zwarte Tulp is de eerste serie dat exclusief is geproduceerd voor Videoland. De serie speelt zich af in de Nederlandse bollenstreek, waar twee familiebedrijven proberen om als eerste een zwarte tulp te kweken.

De familie Vonk en Kester zijn al jarenlang erg succesvolle kwekers in de tulpenbollen sector. Waar de familie Vonk de focus voornamelijk legt op het kweken van originele bollen, is de familie Kester voornamelijk bezig met het opkopen en doorverkopen van tulpenbollen.

Vijftien jaar geleden vond een ernstig ongeluk plaats. Hierbij reed Luuk Vonk met een tractor de broer en schoonzus van Henk Kester aan. Luuk overleefde dit ongeluk, evenals de kinderen die in de auto zaten van de familie Kester. De schuld ligt volgens Henk bij Luuk Vonk, waardoor beide rivalen worden. Het is een grote ruzie in de bollenstreek.

Jarenlang gaat deze ruzie door en willen beide families niks meer met elkaar te maken hebben. Echter is de bollenstreek klein en komen beide families elkaar regelmatig tegen bij bijvoorbeeld een basisschool.

Kweken van de zwarte tulp

De familie Vonk claimt de eerste zwarte tulp te hebben. Luuk Vonk is zeer lang bezig geweest met het kweken van deze tulp en houdt bij hoe deze groeit zodat hij dit kan toepassen voor grotere productie.

In het begin gelooft de familie Kester het gerucht dat familiebedrijf Vonk een zwarte tulp heeft gekweekt niet. Echter wordt dit gerucht langzamerhand bevestigd en wordt Henk Kester erg jaloers op de onthulling van de familie Kester.

Mysterie wordt ontrafeld

Tijdens het eerste seizoen overlijdt Luuk Vonk. In zijn testament geeft hij een groot bedrag aan de kinderen van de familie Kester, tot grote verbazing van zijn eigen familie. Luuk had namelijk nooit aangegeven dat hij schuldig was aan het ongeluk.

Door het testament wordt de indruk gewekt dat Luuk toch schuldig was aan het ongeluk. Langzamerhand wordt het mysterie rond het ongeluk van Luuk ontrafeld. Daarbij wordt meer duidelijk hoe het ongeluk tot stand is gekomen, waarbij niets is wat het lijkt!

Rolverdeling

In de serie Zwarte Tulp spelen veel bekende acteurs. De rol van Luuk Vonk wordt gespeeld door Huub Stapel. Henk Kester wordt gespeeld door Marcel Musters.

Andere acteurs die spelen in de serie zijn Anna Drijver, Linda van Dyck en Carolien Spoor.

Tweede seizoen

Het eerste seizoen van Zwarte Tulp was op 30 maart 2015 beschikbaar. Dit seizoen was een groot succes, waarna Videoland besloten heeft om een tweede seizoen te produceren. Op 6 mei 2016 is het tweede seizoen beschikbaar gekomen.

In het tweede seizoen worden nieuwe acteurs geïntroduceerd. Hadewych Minis en Nasrdin Dchar hebben een rol gekregen in de serie. In de tweede serie wordt het verhaal rondom de tulp wat meer naar de achtergrond gebracht, waardoor meer tijd onstaat voor relaties en drama’s.

Zwarte Tulp kijken

Zwarte Tulp is onderdeel van het Videoland aanbod. Met een abonnement van 8,99 euro per maand kan je kijken naar films en series. Bij Videoland is onder andere het eerste en tweede seizoen van Zwarte Tulp te zien.

  • Genre: Drama
  • Seizoenen: 2
  • Taal: Nederlands gesproken

Trailer

Laatste films

Up

Verhaal “Up” is een onweerstaanbare animatiefilm uit 2009, gemaakt door […]

Red Sparrow

Verhaal Red Sparrow is een spannende spionagefilm uit 2017 die […]

Flamin’ Hot

Verhaal Flamin’ Hot vertelt het inspirerende verhaal van Richard Montañez, […]