Y: The Last Man

(2021)

DC Comics Disney+ Disney+ Originals
Te bekijken op:

Y: The Last Man is een scifiserie met een post-apocalyptisch tintje dat naar aanleiding van een reeks stripboeken van DC Comics is verfilmd. De serie verscheen in 2021, waarbij het eerste seizoen nu te zien is op de streamingsdienst van Disney+.

Verhaal

Op een dag in New York sterven alle zoogdieren met het Y-chromosoom ineens vanuit het niets. Dit zijn dus alle mannelijke soorten. Het begint met een hert die aan de kant van een weg dood neervalt. In de stad vluchten de ratten voor iets wat niet zichtbaar is en hoor je diverse dieren krijsen van de pijn. Binnen 24 uur wordt de een naar de andere man ziek. Allen in het bezit van het Y-chromosoom.

Drie weken na de voorvallen liggen de weilanden vol kadavers en is de stad bezaaid met dode lichamen. De wegen zijn niet onbegaanbaar door auto’s die her en der tegen elkaar aan zijn gebotst. Het is stil in de stad, op één man na. Deze man heet Yorick Brown en leeft samen met zijn kapucijneraapje Ampersand. Beiden hebben het Y-chromosoom maar leven nog en dat is bijzonder.

In de serie wordt Yorick Brown met zijn aapje gevolgd in hun drang naar overleven en proberen ze weer orde in de chaos te krijgen. Want zonder voorplanting van de man, zijn de dagen van de mensheid geteld. Yorick moet op zoek naar wat de mensheid en zoogdieren nu zo ziek maakt in New York. Krijgen ze de wereld weer op orde?

Yorick reist naar zijn moeder die president is in een andere staat en maakt kennis met Agent 355. Deze vrouw werkt voor een geheime organisatie en wordt dichtbij de moeder van Yorick geplaatst, omdat een dreiging is binnengekomen. Als alle mannen vervolgens dood neervallen, weten ze dat daadwerkelijk iets ernstigs aan de hand is. Samen met Yorick gaan ze het avontuur aan om de mensheid de redden van hetgeen om hun heen gebeurd.

Cast

  • Ben Schnetzer
  • Diane Lane
  • Ashley Romans
  • Elliot Fletcher
  • Diana Bang
  • Olivia Thirlby

Disney+ Original film

Y: The Last Man is exclusief voor Disney+ geproduceerd. De serie kwam uit op 22 september 2021, waarvan het eerste seizoen nu te zien is.

Trailer

Laatste films

Up

Verhaal “Up” is een onweerstaanbare animatiefilm uit 2009, gemaakt door […]

Red Sparrow

Verhaal Red Sparrow is een spannende spionagefilm uit 2017 die […]

Flamin’ Hot

Verhaal Flamin’ Hot vertelt het inspirerende verhaal van Richard Montañez, […]