Willow

(2022)

Te bekijken op:

Op Disney+ is er sinds november 2022 een nieuwe serie te bekijken: Willow. De serie is een vervolg op de fantasyfilm uit 1988 met dezelfde naam, waarin Ron Howard de uitvoerend producent is, samen met Jonathan Kasdan, Wendy Mericle en Jon M. Chu. Chu regisseerde de pilotaflevering, terwijl Kasdan en Mericle showrunners waren. De iconische rol van Willow Ufgood wordt wederom vertolkt door Warwick Davis en Bob Dolman diende als adviseur van de serie.

Verhaal

Het verhaal begint met een aspirant-magiër uit een Nelwyn-dorp en een baby meisje die voorbestemd is om de rijken te verenigen. Samen hielpen ze een kwaadaardige koningin te vernietigen en de krachten van de duisternis te verbannen. Nu, in een magische wereld waar brownies, tovenaars, trollen en andere mystieke wezens floreren, gaat het avontuur verder. Een onwaarschijnlijke groep helden gaat op een gevaarlijke reis naar verre oorden waar ze hun innerlijke demonen moeten overwinnen en samen moeten komen om hun wereld te redden.

De serie bouwt voort op de magische en avontuurlijke elementen van de originele film. Het verhaal is goed geschreven en bevat veel actie en verrassende wendingen die kijkers op het puntje van hun stoel houden. De personages zijn levendig en sympathiek, waardoor het publiek gemakkelijk kan meeleven met hun gevaarlijke reis.

Het enige nadeel van de serie is dat het soms voelt alsof het te snel gaat. Door de grote hoeveelheid actie en plotontwikkeling kan het soms lastig zijn om alle details bij te houden. Maar over het algemeen is de serie een geweldige aanvulling op het Willow-universum.

Cast

De serie heeft een sterke cast met ervaren acteurs en getalenteerde nieuwkomers. Hieronder staan de belangrijkste acteurs en hun respectievelijke rollen in de serie.

  • Warwick Davis als Willow Ufgood
  • Ruby Cruz als Kit
  • Erin Kellyman als Jade
  • Ellie Bamber als Dove
  • Tony Revolori als Graydon
  • Amar Chadha-Patel als Boorman

De cast is goed op elkaar ingespeeld en brengt de personages tot leven op een manier die fans van de originele film zeker zullen waarderen. De acteurs weten de emotionele diepgang van hun personages goed te benutten, waardoor het publiek echt met ze meeleeft.

Trailer

Laatste films

Up

Verhaal “Up” is een onweerstaanbare animatiefilm uit 2009, gemaakt door […]

Red Sparrow

Verhaal Red Sparrow is een spannende spionagefilm uit 2017 die […]

Flamin’ Hot

Verhaal Flamin’ Hot vertelt het inspirerende verhaal van Richard Montañez, […]