The Falcon and the Winter Soldier

(2021)

Disney+ Marvel The Falcon The Winter Soldier
Te bekijken op:

Met het ‘Avengers: Endgame’ (2019) schreef Marvel Studios filmgeschiedenis. Het slotakkoord van ‘The Infinity Saga’ kroonde zich met 2,79 miljard dollar tot succesvolste film ooit. Voor ‘Phase Four’ van zijn almaar uitdijende ‘Marvel Cinematic Universe’ lonkt het Amerikaanse productiebedrijf nu ook naar het kleine scherm.

De superheldenfan wordt de komende jaren op zijn wenken benieuwd bij Disney+. De gloednieuwe Marvel Studios miniseries zijn namelijk exclusief te zien op de Amerikaanse streamingdienst. ‘WandaVision’ trapte op 15 januari 2021 het feest af. Op 19 maart 2021 volgde de eerste aflevering van ‘The Falcon and the Winter Soldier’.

Marvel Studios ziet zijn tv-series duidelijk groots. Het budget van deze zesdelige minireeks bedroeg 150 miljoen dollar. Een astronomisch bedrag voor zes afleveringen die samen vijf uur tv-kijkplezier tellen. Maar Marvel weet duidelijk wat het publiek wil. De serie kreeg knappe kritieken én vijf Emmy Award-nominaties.

Verhaal

‘Avengers: Endgame’ gezien? Dan heb je een streepje voor. Want ‘The Falcon and the Winter Soldier’ speelt zich zes maanden na de epische strijd om de infinity stones af. Thanos is verslagen. De Avengers zullen nooit meer dezelfde zijn. Aan het einde van de film gaf Steve Rogers het vibranium schild van Captain America door aan zijn trouwe mede-Avenger Sam Wilson (Anthony Mackie).

Maar wil Wilson die verantwoordelijkheid wel? En zal het door racisme verdeelde Amerika ooit een zwarte Captain America aanvaarden? Vragen waar weinig tijd voor is. De Amerikaanse overheid schuift zelf haar keuze naar voor in de vorm van de arrogante soldaat John Walker (Wyatt Russell, zoon van dé Kurt Russell).

Met dat andere maatje van Steve Rogers gaat het al niet veel beter. Bucky Barnes (Sebastian Stan) worstelt met demonen uit zijn verleden. De doden die Bucky op zijn geweten heeft als de gehersenspoelde superhuurling The Winter Soldier zijn niet min. Laat staan de slapeloze nachten die de door schuldgevoelens verteerde Avenger eraan overhield.

Ondertussen draait de wereld verder na de gebeurtenissen van ‘Endgame’. Niet iedereen is blij met het terugdraaien van ‘the Blip’. De zelfverklaarde vrijheidsstrijdster Karli Morgenthau (Erin Kellyman) en haar Flag Smashers, bijvoorbeeld.

En het gevaar komt heus niet alleen van deze anti-patriottische terreurbeweging. Want duiken daar oude vijanden als Batroc the Leaper (Georges St. Pierre) en de Sokoviaanse superschurk Baron Zemo (Daniel Brühl) op? En wie schuilt er achter de mysterieuze Power Broker die over Madripoor heerst?

Eén ding is zeker. Sam en Bucky kunnen maar beter snel hun nanotechnologische vleugels en bionische Wakanda vibranium-arm in elkaar slaan. Want er staat heel wat op spel in ‘The Falcon and the Winter Soldier’.

Cast

• Anthony Mackie – Sam Wilson / The Falcon
• Sebastian Stan – Bucky Barnes / The Winter Soldier
• Wyatt Russell – John Walker / Captain America
• Emily VanCamp – Sharon Carter
• Daniel Brühl – Helmut Zemo
• Erin Kellyman – Karli Morgenthau

Marvel Studios Original Series voor Disney+

‘The Falcon and the Winter Soldier’ verscheen op 19 maart 2021 op Disney+. Eigenlijk moest dit Marvel Studios’ eerste miniserie voor de streamingdienst zijn. Door productievertragingen mocht ‘WandaVision’ alsnog eerst de spits afbijten. Pittig detail: head writer Malcolm Spellman en zijn team schraapten wijselijk het geplande subplot over een wereldwijde fictie pandemie.

De zes afleveringen in één ruk uitgekeken? Het verhaal gaat verder in de voorlopig nog release- en plotloze vierde ‘Captain America’-film.

Geen geduld om zolang te wachten op nieuw superheldenkijkvoer? Geen nood. Marvel Studios dropt ondertussen de ene na de andere grandioze Original Series op Disney+. ‘Loki’, ‘Hawkeye’ en ‘Moon Knight’; om er maar enkele op te noemen!

Trailer

Laatste films

Up

Verhaal “Up” is een onweerstaanbare animatiefilm uit 2009, gemaakt door […]

Red Sparrow

Verhaal Red Sparrow is een spannende spionagefilm uit 2017 die […]

Flamin’ Hot

Verhaal Flamin’ Hot vertelt het inspirerende verhaal van Richard Montañez, […]