The English

(2022)

Te bekijken op:

Verhaal

The English is een miniserie in het genre revisionistische western. De serie, geproduceerd door BBC en Amazon Prime en geregisseerd door Hugo Blick, speelt zich af in 1890 en volgt het verhaal van Lady Cornelia Locke, gespeeld door Emily Blunt. Ze reist naar het Wilde Westen op zoek naar wraak voor de dood van haar zoon. Hier ontmoet ze Eli Whipp, gespeeld door Chaske Spencer, een voormalig lid van de Pawnee Nation, die op weg is naar Nebraska om het land op te eisen waar hij recht op heeft voor zijn dienst in het Amerikaanse leger. Tijdens hun reis ontdekken ze dat ze mogelijk een gedeelde geschiedenis hebben.

De serie slaagt erin om het klassieke westerngenre te vernieuwen en te voorzien van een frisse, eigentijdse blik. Het verhaal zit vol met onverwachte wendingen en de chemie tussen de twee hoofdpersonages is voelbaar.

Cast

  • Emily Blunt als Lady Cornelia Locke
  • Chaske Spencer als Sgt. Eli Whipp / Wounded Wolf
  • Rafe Spall als David Melmont
  • Tom Hughes als Thomas Trafford
  • Stephen Rea als Sheriff Robert Marshall

The English heeft een sterke cast met Emily Blunt en Chaske Spencer als de twee centrale personages die het verhaal dragen. Rafe Spall, Tom Hughes en Stephen Rea geven ook sterke performances als ondersteunende personages die het verhaal verder verrijken.

Trailer

Laatste films

Up

Verhaal “Up” is een onweerstaanbare animatiefilm uit 2009, gemaakt door […]

Red Sparrow

Verhaal Red Sparrow is een spannende spionagefilm uit 2017 die […]

Flamin’ Hot

Verhaal Flamin’ Hot vertelt het inspirerende verhaal van Richard Montañez, […]