The Beatles – Get Back

(2021)

Disney+ Docu Documentaire The Beatles
Te bekijken op:

The Beatles – Get Back is een spannend samenwerkingsproject tussen The Beatles en regisseur Peter Jackson. De docuserie is afkomstig van The Walt Disney Studios, die daarvoor een samenwerking met Apple Corps Ltd. en WingNut Films Productions Ltd aan ging. De docuserie is exclusief te zien op de streamingsdienst Disney+.

Verhaal

The Beatles – Get Back is geregisseerd door drievoudig Oscarwinnaar Peter Jackson (onder meer bekend van “They Shall Not Grow Old” en de “The Lord of the Rings”-trilogie. De docuserie neemt de kijker laat de opnamesessies van de band in januari 1969 zien. Deze sessies waren – naar later bleek – cruciaal voor de moderne muziekgeschiedenis.

De docuserie laat creatieve proces van The Beatles zien, terwijl ze 14 nieuwe nummers proberen te schrijven en te componeren als voorbereiding van hun eerste live-concert na meer dan twee jaar niet meer op te hebben getreden. Ze worden geconfronteerd met een bijna onmogelijke deadline, waarbij hun sterke onderlinge vriendschapsbanden op de proef worden gesteld.

De docuserie is ontstaan uit bijna 60 uur aan ongeziene opnamen, die in een periode van 21 dagen zijn gemaakt. De registratie werd destijds door Michael Lindsay-Hogg geregisseerd en bevat ook nog eens fragmenten uit meer dan 150 uur aan audio, die nooit eerder in het openbaar te horen was. Het grootste deel daarvan lag namelijk meer dan een halve eeuw in een kluis.

Regisseur Peter Jackson is de enige externe persoon in 50 jaar die in deze schatkamer van de Beatles mocht grasduinen. Al het oude audio- en beeldmateriaal in deze docuserie is onder zijn leiding op briljante wijze gerestaureerd.

Het resultaat is een ongelooflijk intiem portret van The Beatles, dat laat zien hoe ze, onder de grote druk van een ogenschijnlijk onmogelijk te halen deadline nog steeds konden vertrouwen op hun vriendschap, positieve instelling en geniale creativiteit. Terwijl plannen ontsporen en relaties op de proef worden gesteld, worden enkele van de meest iconische songs die de wereld ooit te horen heeft gekregen gecomponeerd en opgenomen.

De docuserie bevat – voor de eerste keer in z’n geheel – het allerlaatste live-optreden van The Beatles als groep en het wereldberoemde concert op het dak van Savile Row in Londen. Daarnaast zie en hoor je tal van andere songs die op de laatste twee Beatle-albums Abbey Road en Let It Be verschenen.

Cast

  • John Lennon
  • Paul McCartney
  • George Harisson
  • Ringo Starr
  • Yoko Ono
  • Olivia Harisson

Disney+ Original docuserie

The Beatles – Get Back is exclusief voor Disney+ geproduceerd en daarmee een Disney+ Original docuserie. De serie is sinds 25 november 2021 te zien op Disney+ in Nederland.

Trailer

Laatste films

Up

Verhaal “Up” is een onweerstaanbare animatiefilm uit 2009, gemaakt door […]

Red Sparrow

Verhaal Red Sparrow is een spannende spionagefilm uit 2017 die […]

Flamin’ Hot

Verhaal Flamin’ Hot vertelt het inspirerende verhaal van Richard Montañez, […]