Star Wars – The Mandalorian

(2019)

Disney+ Star Wars Series
Te bekijken op:

The Mandalorian vertelt het verhaal van Din, een premiejager die in de buitengebieden van het heelal werkt, ver weg van de autoriteit van de Nieuwe Republiek. Het eerste seizoen van deze serie verscheen op 12 november 2019 op de streamingsdienst Disney+.

Verhaal

De serie van The Mandalorian vindt plaats na de val van het Keizerrijk en voordat de First Order opkomt (dus ná Return of the Jedi en vóór The Force Awakens). Din is een Mandalorian, een cult waarbij gevechten en oorlog een bron van eer en trots zijn. Helaas zijn Mandalorian, net als de Jedi, bijna volledig uitgeroeid. Hij werkt als premiejager, zwervend door het heelal omdat de Mandalorians geen thuisplaneet meer hebben. Totdat één opdracht alles verandert.

Een opdracht die veel credits oplevert. In zijn oude, niet-detecteerbare ruimteschip Razor Crest gaat hij op zoek naar een 50-jarig doel. Wat hij vindt lijkt echter totaal niet op een ouder wezen, maar op een kind. Een ras dat groen van kleur is met uitstekende puntoren en een lang leven.

Din neemt het kind mee en brengt het naar zijn opdrachtgever, Moff Gideon—een aanhanger van het Keizerrijk die als officier een terugkeer van de macht plant. Maar onderweg vormen de Mandalorian en het kind een band, en Din is achterdochtig. Waar hebben ze het kind voor nodig? Wat voor experimenten gaan ze met hem doen?

Din laat het kind niet achter en neemt het kind terug uit de klauwen van Moff Gideon. Samen slaan ze op de vlucht. Nergens zijn ze veilig. Onderweg ontmoeten ze vriend en vijand, met Din’s enige zorg het beschermen van het kind en hem terugbrengen naar zijn eigen soort. Het kind kan namelijk onvoorstelbare dingen—hij kan gebruik maken van de Force.

Lukt het Din om het kind terug te brengen naar de Jedi, een groep waar nog maar weinig van over zijn?

Cast

  • Pedro Pascal
  • Gina Carano
  • Giancarlo Esposito
  • Carl Weathers
  • Temuera Morrinson
  • Chris Bartlett

 

Disney+

Het Star Wars universum breidt weer uit met de serie The Mandalorian. De serie is geproduceerd door Lucasfilm, Fairview Entertainment en Golem Creations. Het is exclusief the streamen op Disney+, waar het eerste seizoen werd uitgebracht tijdens de officiële launch op 12 november. Kijk nu ook het tweede seizoen en toekomstige seizoenen exclusief op Disney+.

 

Trailer

Laatste films

Turning Red - Pixar - Disney+

Turning Red

Turning Red (NL: Over de Rooie), de nieuwste familiefilm van […]

Vaiana

Vaiana, in het Engels bekend als Moana, is een geanimeerde […]

Us Again

Us Again is een korte Amerikaanse 3D computergeanimeerde film. De […]