Love, Victor

(2021)

Disney+ Disney+ Originals Love Victor
Te bekijken op:

In deze comedy-dramaserie maak je kennis met Victor en zijn belevenissen in en om zijn nieuwe school, de Creekwood High School. De serie bestaat uit meerdere seizoenen, die elk tien afleveringen bevatten. Love, Victor is gebaseerd op de film Love, Simon uit 2018. Love, Victor is exclusief te zien op Disney+.

Verhaal

Victor is half Puerto Ricaans en half Colombiaans. Samen met zijn familie verhuist hij naar de Amerikaanse stad Atlanta, waar hij zich aanmeldt als nieuwe leerling bij de Creekwood High School.

Hij maakt weliswaar vrienden in zijn nieuwe schoolse omgeving, maar het kost hem toch nog flink wat moeite om echt goed zijn draai in Atlanta te kunnen vinden. Dat er bij hem thuis ook nog eens allerlei verschillende problemen voordoen zorgt er bij Victor voor dat hij met de nodige frustraties te kampen heeft.

Net als elke andere tiener worstelt ook Victor in zijn pubertijd met het ontdekken van zichzelf. Daarbij speelt ook de zoektocht naar zijn persoonlijke seksuele geaardheid en zijn Zuid-Amerikaanse roots een belangrijke rol.

In het eerste seizoen ontdekt Victor dat hij zich tot andere jongens aangetrokken voelt. En in het bijzonder tot Simon. Laatstgenoemde wordt de steun en toeverlaat van Victor, die hem bij allerlei verschillende probleemsituaties helpt en hem zo door zijn eerste jaar op de nieuwe school loodst.

Tegen het einde van het eerste seizoen komt Victor ‘uit de kast’ en seizoen twee speelt daar verder op in, door de gevolgen van die belangrijke stap aan de kijkers te laten zien. Hij krijgt een relatie met Benjamin, die zichzelf liever kortweg Benji noemt. Dat in die relatie lang niet altijd alles op rolletjes loopt spreekt eigenlijk voor zich. Hun vriendschap wordt gedurende het tweede seizoen regelmatig flink op de proef gesteld.

Elke aflevering heeft een lengte variërend van 24 tot 33 minuten. Kortom, de ideale lengte om een compleet seizoen van 10 afleveringen in één keer te bingewatchen. Op het moment dat we deze serie-voorstelling schrijven is een derde seizoen van Love, Victor in de maak. Volgens Disney+ is dit ook meteen het laatste, afsluitende seizoen van deze serie.

Cast

  • Michael Cimino
  • Rachel Hilson
  • Anthony Turpel
  • Bebe Wood
  • Mason Gooding
  • George Sear

Disney+ Original serie

Love, Victor is exclusief voor Disney+ geproduceerd en is daarmee een Disney+ Original serie. De eerste twee seizoenen van de serie zijn sinds de officiële launch van Disney+ in Nederland (12 november 2021) te zien.

Trailer

Laatste films

Up

Verhaal “Up” is een onweerstaanbare animatiefilm uit 2009, gemaakt door […]

Red Sparrow

Verhaal Red Sparrow is een spannende spionagefilm uit 2017 die […]

Flamin’ Hot

Verhaal Flamin’ Hot vertelt het inspirerende verhaal van Richard Montañez, […]