Loki

(2021)

Disney+ Disney+ Original Series Marvel
Te bekijken op:

Loki keert terug in deze gelijknamige serie over de God der Onheil, die plaats vindt na de gebeurtenissen in Avengers: Endgame. Deze serie is sinds 9 juni 2021 exclusief te bekijken op de streamingsdienst Disney+.

Verhaal

Tijdens de gebeurtenissen in Avengers: Endgame, hebben de Avengers onbedoeld de tijdslijn aangepast door de Tesseract in handen van Loki te laten vallen na zijn aanval op New York. Loki gebruikt het om te ontsnappen en teleporteert naar de Gobi Woestijn.

Niet veel later wordt Loki gearresteerd door de TijdsVerschil Autoriteiten — de zogenoemde Minuutmannen — voor misdaad tegen de heilige tijdslijn. Ze brengen hem naar de TVA, waar Loki in een cel wordt gestopt, zijn kleding wordt vernietigd en hij grijze gevangeniskleren krijgt. Vervolgens krijgt hij een stapel papieren voor zich om te bevestigen of dit alles is dat hij ooit heeft gezegd. Daarna moet Loki nog door een boog die test of hij een organisch wezen met een ziel is. Dit blijkt gelukkig wel zo te zijn.

Terwijl hij wacht op zijn vonnis, krijgt Loki een filmpje te zien. Hier ontdekt hij dat de TVA bestaat om de heilige tijdslijn te bewaken, omdat er ooit een multiversele oorlog was waarbij honderden tijdslijnen tegen elkaar vochten. De drie Tijdsbewakers hebben het universum toen teruggebracht naar een enkele tijdslijn. De ‘varianten’ die buiten het pad van deze heilige tijdslijn gaan, worden opgepakt om te voorkomen dat de tijdslijn zich weer splitst.

Nadat Loki in een rechtszaal te woord wordt gestaan, legt hij uit dat het de Avengers waren die door de tijd hebben gereisd. Het blijkt alleen dat wat zij deden paste binnen de heilige tijdslijn. Dat Loki ontsnapte was hier geen onderdeel van. De rechter besluit dat Loki schuldig is en als straf moet hij worden herstart.

Gelukkig voor Loki heeft Mobius, één van de agenten binnen de TVA, een ander idee. Er is nog een andere variant van Loki — één die veel ellende veroorzaakt in de verschillende tijdslijnen. En Mobius wil de hulp van Loki om deze variant op te pakken.

Disney+

De serie Loki is geproduceerd door Marvel Studios, exclusief voor Disney+. Het eerste seizoen, bestaande uit zes afleveringen, is sinds 9 juni te streamen op Disney+.

Cast

  • Tom Hiddleston (Loki)
  • Owen Wilson (Mobius)
  • Sophia Di Martino (Sylvie)
  • Wunmi Mosaku (Hunter B-15)
  • Tara Strong (Miss Minutes)

Trailer

Laatste films

Turning Red - Pixar - Disney+

Turning Red

Turning Red (NL: Over de Rooie), de nieuwste familiefilm van […]

Vaiana

Vaiana, in het Engels bekend als Moana, is een geanimeerde […]

Us Again

Us Again is een korte Amerikaanse 3D computergeanimeerde film. De […]