Hawkeye

(2021)

Disney+ Disney+ Original Series Marvel
Te bekijken op:

Hawkeye is een serie over het gelijknamige karakter van Marvel, te zien in bijvoorbeeld The Avengers. De serie verscheen op 24 november 2021 exclusief op de streamingdienst Disney+.

Verhaal

Clint Barton, Hawkeye, heeft zijn pijl en boog aan de spreekwoordelijke wilg gehangen. Hij wil vooral zoveel mogelijk tijd met zijn familie doorbrengen. Hij is samen met zijn kinderen in New York, vastbesloten dat ze dit jaar thuis de beste kerst ooit gaan hebben.

Buiten medeweten van Clint, is Kate Bishop zijn grootste fan sinds ze hem zag tijdens de aanval van aliens in New York die deels haar huis verwoestte en het einde betekende voor haar vader. De rest van haar jeugd stond in het tegen van de vechtkunst en uiteraard boogschieten.

Inmiddels is Kate begin twintig en werkzaam bij haar moeder’s beveiligingsbedrijf. Ze komt thuis voor kerst, waar ze haar moeder’s nieuwe vriend ontmoet: Jack Duquesne. Met grote tegenzin gaat ze mee naar een feest, waar ze overhoort dat haar moeder en Jack gaan trouwen. Ze heeft hier een slecht gevoel over. Zeker wanneer ze een gesprek overhoort dat haar het idee geeft dat Jack niet te vertrouwen is.

Ze volgt hem naar een veiling, vermomd als serveerster. Tijdens deze veiling worden verscheidene objecten geveild, gevonden in het vernietigde Avengers gebouw. Plotseling is er een ontploffing en de veiling wordt overgenomen door de Tracksuit maffia. Kate pakt snel één van de veiling items — het pak van Ronin — en vecht terug. Ze ontsnapt, maar wordt door de maffia achtervolgt.

Clint schrikt als hij Ronin op het nieuws ziet — het pak van zijn alter ego, een donkere periode. Hij droeg dit tijdens de Blip, toen zijn gehele familie ineens in stof opging. Gewapend met zijn zwaard ging hij langs criminele bendes om ze permanent neer te halen.

Ronin heeft vele vijanden, wat Kate ook snel te weten komt. Het ziet ernaar uit dat Clint nog niet naar huis kan. Misschien haalt hij het wel helemaal niet meer om voor kerst thuis te zijn.

Cast

  • Jeremy Renner
  • Hailee Steinfeld
  • Florence Pugh
  • Vera Farmiga
  • Tony Dalton
  • Alaqua Cox

Disney+ Original Serie

Hawkeye is geproduceerd door Walt Disney en Marvel Studios, exclusief voor Disney+. Dit maakt het een Disney+ Original Serie. De serie werd op 24 november uitgebracht op Disney+ in Nederland.

Trailer

Laatste films

Turning Red - Pixar - Disney+

Turning Red

Turning Red (NL: Over de Rooie), de nieuwste familiefilm van […]

Vaiana

Vaiana, in het Engels bekend als Moana, is een geanimeerde […]

Us Again

Us Again is een korte Amerikaanse 3D computergeanimeerde film. De […]