De Ridder

(2013)

Videoland
Te bekijken op:

De Vlaamse serie De Ridder komt uit 2013 en gaat over de jonge advocate Helena de Ridder. Ze werkt bij een advocatenkantoor en krijgt de kans om associé te worden binnen dat kantoor als ze een belangrijke zaak behandeld. Deze gaat over een ex-voetballer die aangeklaagd wordt van pedofilie. De zaak ligt erg gevoelig, want hij is directeur van een opvanghuis voor jongeren.

Daarnaast schenkt het advocatenkantoor jaarlijks een geldbedrag aan de stichting. Als opeens het slachtoffer zelfmoord pleegt krijgt Helena toch twijfels. Twijfels over de schuldigheid van de verdachte, over de echtheid van de verklaringen en twijfels of ze de advocatuur nog wel leuk vind. Ze zou graag meer rechtvaardigheid willen zien. Misschien lijkt haar de kant van het openbaar ministerie wel interessanter.

De Ridder kijken

De serie heeft drie seizoenen. Elke aflevering duurt ongeveer 50 minuten. In een aflevering wordt een zaak besproken en afgehandeld. Soms wordt een eerder besproken zaak teruggehaald.

Daarnaast verandert het sociale leven van Helena. De ontwikkeling van Helena en de langdurende zaken houden het spannend om de volgende aflevering te bekijken.

De acteurs zijn Clara Cleymans, Dahlia Pessemiers-Benamar en Michaël Pas en het genre is misdaad.

Trailer

Laatste films

Turning Red - Pixar - Disney+

Turning Red

Turning Red (NL: Over de Rooie), de nieuwste familiefilm van […]

Vaiana

Vaiana, in het Engels bekend als Moana, is een geanimeerde […]

Us Again

Us Again is een korte Amerikaanse 3D computergeanimeerde film. De […]