FILM AANBIEDER Nieuws

La Casa de Papel

La Casa de Papel is een Spaanse Netflix Original serie, dat gaat over een overval op de Koninklijke munt van Spanje.

Verhaal

La Casa de Papel speelt zich af in de Spaanse hoofdstad Madrid, waar de Koninklijke munt van Spanje is gevestigd. Een professor heeft al jaren een waterdicht plan klaarliggen om hierop een overval te plegen, en is zoekende naar de juiste mensen. De professor is erg slim, en weet hierdoor de juiste personen op het juiste moment te benaderen, waaronder Tokio.

Tokio is een dame die samen met haar vriend altijd bankovervallen deed, maar de laatste keren liep dit niet goed af, waardoor ze wordt gezocht door de politie. De professor weet haar net op tijd af te houden van de politie en vraagt haar om mee te helpen bij zijn meesterplan.

De professor verteld zijn meesterplan op een geheime locatie, waar alle andere criminelen samen komen. Ze mogen niet elkaars echte naam krijgen, om zo onherkenbaar mogelijk te zijn. Hierdoor komt Tokio aan haar naam. Andere criminelen nemen onder andere de namen Moskou, Rio of Berlijn.

De criminelen bereiden de overval maanden voor, waarbij ze vele verschillende situaties trainen. Ze willen een soort Robin Hood worden, door geld te stelen en een deel hiervan weer terug te geven aan de bevolking. Ze zijn zich hierbij van bewust dat dit alleen kan wanneer ze geen mensen om het leven brengen tijdens de overval.

Op de dag van de overval lijkt het mis te gaan, ondanks maanden van voorbereiding. Hierdoor zitten ze opgesloten in het gebouw van de Koninklijke munt van Spanje. Gaat het ze lukken om uit dit gebouw te vluchten inclusief de buit?

Acteurs

In de serie spelen verschillende acteurs, verkleed in een rood overhal met een masker op. De hoofdacteur is de serie is Úrsula Corberó, die de rol van Tokio heeft. De rol van El Profesor wordt gespeeld door Álvaro Morte.

La Casa de Papel kijken?

Lijkt La Casa de Papel jou een spannende serie? Neem dan een abonnement op Netflix en begin direct met het kijken naar seizoen 1.

Details

  • Bekijk La Casa de Papel
  • Aantal seizoenen: 3
  • Taal: Spaans gesproken, Nederlands ondertiteld
  • Minimale leeftijd: 16 of ouder

Trailer