FILM AANBIEDER Nieuws

Girlboss

Girlboss is een Amerikaanse Netflix Original serie, dat zich afspeelt in San Fransisco. Het verhaal van de serie is gebaseerd op het boek Girlboss van Sophia Amoruso en is een waargebeurd verhaal.

Verhaal

Het gaat over Sophia Amoruso, die werkt in een schoenenwinkel. Ze is de maatschappij volledig zat en wil niet eindeloos doorgaan met haar volwassen leven zoals deze nu is. Ze wordt rebels en werkt niet actief in de schoenenwinkel. Ze krijgt daarom ontslag.

Sophia komt in een tweedehands kleding winkel, waar ze een leren jasje ziet. Ze vind het jasje gaaf en koopt deze voor 9 dollar. Wanneer ze in de spiegel kijkt, besluit ze het jasje op eBay te zetten. Al snel stromen de biedingen binnen tot over de 180 dollar. Sophia ziet wel handel in de kleding en besluit om een eigen e-commerce bedrijf te starten in de mode, Nasty Gal.

Girlboss is een waargebeurd verhaal over het leven van Sophia Amoruso, die van een rebelse puber naar een zeer rijke en talentvolle zakenvrouw veranderd.

Acteurs

De rol van Sophia wordt gespeeld door Britt Robertson. Andere acteurs die spelen in de serie zijn Ellie Reed, Johnny Simmons en Alphonso McAuley.

Seizoenen

In totaal is er 1 seizoen van Girlboss gemaakt. Dit seizoen is sinds april 2017 te bekijken op Netflix en bestaat uit 13 afleveringen van ongeveer 30 minuten per aflevering. Het eerste seizoen gaat over de jeugdtijd van Sophia tot de lancering van haar bedrijf Nasty Gal.

Girlboss kijken

Girlboss is te zien op Netflix. Om Girlboss te bekijken, moet je een lidmaatschap op Netflix hebben. Vind hier meer uit over de kosten van Netflix of bekijk Girlboss hier.

Trailer