FILM AANBIEDER Nieuws

El Chapo

El Chapo is een serie dat gaat over een van de meest beruchte drugskartel leiders die de wereld kent, Joaquín Archivaldo Guzmán Loera, ook wel bekend onder de naam El Chapo. Joaquín is de leider van het Sinaloakartel, het grooste drugskartel van Mexico.

Het verhaal

De serie vertelt het waargebeurde verhaal van de opkomst van El Chapo tot zijn leven, tot de ontsnapping uit de Mexicaanse gevangenis. De serie begint bij zijn opkomst. Hij is drugskoerier binnen het kartel en komt daar niet veel verder mee. Om meer te bereiken, bedenkt hij een manier om meer cocaïne te verschepen.

In Colombia ontmoet hij Pablo, de grote leider van het Medellín drugskartel. Aan Pablo belooft hij om binnen 48 uur een enorme hoeveelheid cocaine te leveren in Amerika. Als hem dit lukt, zal Pablo vaker willen handelen met het drugskartel uit Mexico. Indien het niet lukt, is het duidelijk dat zijn leven voorbij is. Pablo gaat de uitdaging aan en verscheept per vliegtuig, auto en via tunnels drugs uit Mexico naar Los Angeles.

El Chapo voltooid met veel moeite de uitdaging. Hij krijgt meer aanzien in het kartel en steeds meer invloed. De serie sleept je mee in het waargebeurde verhaal hoe El Chapo de leider werd van het grote drugskartel en daarmee een van de meest gezochte criminelen is geworden van de wereld.

Acteurs

De serie is Spaans gesproken, waardoor acteurs uit de serie ook Spaanstalig zijn. Marco de la O speelt de rol van El Chapo. Andere acteurs in de serie zijn Humberto Busto, Alejandro Aguilar en Redrigo Abed.

Seizoenen

Er zijn twee seizoenen gemaakt van El Chapo. Een andere populaire Netflix serie over het Medellín drugskartel met Pablo is de serie Narcos. Ook deze Netflix Original serie is op Netflix te bekijken.

El Chapo kijken

El Chapo is te zien op Netflix. Elke aflevering duurt ongeveer 50 minuten. De serie is bedoeld voor personen ouder dan 16 jaar en bevat beelden van geweld, sex en grof taalgebruik. De serie is Spaanstalig, maar voorzien van Nederlandse ondertiteling.

Trailer