FILM AANBIEDER Nieuws

13 Reasons Why

13 Reasons Why vertelt het verhaal over de redenen waarom Hannah zelfmoord heeft gepleegd. Hannah heeft op totaal 7 cassettebandjes de redenen verteld waarom ze uit het leven is gestapt. De serie is gebaseerd op het boek ‘Thirteen Reasons Why’, dat in 2007 verscheen in de boekhandels.

Verhaal

De serie gaat over het leven van Hannah. Een schuw meisje dat onverwachts uit het leven is gestapt. Voor mensen die hiermee te maken hadden of deel uit maakte van haar leven, heeft ze cassettebandjes ingesproken. In totaal bevatten deze cassettebandjes 13 redenen waarom ze besloten heeft om uit het leven te stappen.

In de serie volg je Clay Jensen, die per aflevering 1 kant van de cassettebandjes luistert en uitvoert wat Hannah op het casettebandje zegt. Zo komt hij in aflevering 1 bijvoorbeeld in een speeltuintje, waar Hannah haar eerste vriend heeft ontmoet en gezoend heeft. Deze jongen maakt tijdens de date foto’s van Hannah, waarop het lijkt alsof Hannah seks heeft gehad in dit speeltuintje, terwijl dat niet waar is. Hannah komt hierdoor binnen haar school als slet bekend te staan.

Clay begrijpt niet goed waarom hij uitgekozen is door Hannah om de bandjes te beluisteren. Hij was wel bevriend en verliefd op haar, maar hij heeft nooit wat met haar afgesproken. Welke rol heeft Clay in het leven van Hannah gespeeld?

In totaal zijn er 13 redenen, waarbij elke aflevering 1 reden beschrijft. Elk cassettebandje heeft 2 kanten, waarbij het zevende cassettebandje aan een kant is opgenomen.

Acteurs

In de serie speelt onder andere Dylan Minnette, die de rol van Clay op zich heeft genomen. Hannah wordt gespeeld door Katherine Langford. Andere acteurs in de serie zijn Christian Navarro, Justin Prentice en Miles Heizer.

Seizoenen

In totaal is er 1 seizoenen beschikbaar van 13 Reasons Why op Netflix. Het eerste seizoen bestaat uit 13 afleveringen van ongeveer 50 minuten. Het genre van de serie is drama en triller.

13 Reasons Why kijken

Lijkt 13 Reasons Why jou een leuke serie? Neem dan een abonnement op Netflix en begin direct met het kijken naar seizoen 1.

Trailer

https://youtu.be/JebwYGn5Z3E