Netflix test 'Watch Now' functionaliteit

Netflix is een nieuwe test begonnen met een ‘Watch Now’ functionaliteit. Met deze functionaliteit moet het mogelijk zijn om direct een film of serie te starten, zonder eerst in de catalogus te kijken wat je wilt bekijken.

De film of serie dat opgestart wordt, is op basis van je kijkgeschiedenis. Je kijkgeschiedenis wordt geanalyseerd en vervolgens worden hier vergelijkbare films of series op uitgekozen.

De functionaliteit is op dit moment alleen beschikbaar op bij de Smart TV app, waarbij Netflix een beperkte testgroep automatisch heeft gekozen. Op basis van successen is er kans dat de functionaliteit voor iedereen uitgerold wordt.

De ‘Watch Now’ functionaliteit is zichtbaar op het moment dat je aangeeft welke gebruiker aan het kijken is. Je krijgt daar twee opties, namelijk het bekijken van de catalogus of direct starten met kijken!

Janko Roettgers is een van de gebruikers die in de test doelgroep valt en heeft hiervan een filmpje gemaakt voor YouTube om aan te tonen hoe de functionaliteit werkt. Deze kan je hieronder bekijken!

Share your love
Facebook
Twitter