Google Chromecast instellen

Met de Google Chromecast is het onder andere mogelijk om films en series te bekijken van Netflix op je televisie. Ideaal wanneer je bijvoorbeeld geen Smart TV hebt maar wel gebruik wilt maken van Netflix op je televisie.

De Google ChromeCast is verkrijgbaar bij veel Nederlandse winkels. Een overzicht van de prijzen per webwinkel is hier te vinden.

Het instellen van de Google Chromecast is zeer gemakkelijk. Nadat de ChromeCast volledig is ingesteld kan je films en series casten naar je televisie met behulp van je mobiele telefoon of tablet.

Voor het instellen van de ChromeCast moet je een mobiele telefoon of tablet met Android of iOS hebben. Je kan de ChromeCast ook met je computer instellen (Windows of Mac).

Stop de Google ChromeCast met de HDMI aansluiting in je televisie. Vervolgens sluit je de stroomadapter in je stopcontact of een USB port als je die op je televisie hebt zitten. De meeste oudere televisies beschikken niet over een USB port waardoor je gebruik moet maken van stroom uit het stopcontact.

Installeren Google ChromeCast

Het installeren van de Google ChromeCast is vrij simpel. Zodra je de Google ChromeCast hebt aangesloten op je televisie zal je een welkom scherm zien van de ChromeCast.

De stappen voor de installatie van de ChromeCast worden duidelijk uitgelegd op je televisie. Voordat je kan beginnen moet je eerst de ChromeCast app downloaden op je telefoon of tablet. Ga daarom met je browser naar chromecast.com/setup en download de app uit de Google Play Store of de iOS App Store.

Nadat de app geïnstalleerd is op je telefoon of tablet ga je naar je Wi-Fi instellingen en verbind je met het ChromeCast netwerk. Zodra je verbonden bent met het ChromeCast Wi-Fi netwerk open je de ChromeCast app en kies je de Google ChromeCast die je wilt instellen.

In de app kan je nu een aantal persoonlijke instellingen aanpassen, waaronder je land, de naam van de ChromeCast en de Wi-Fi instellingen van jouw netwerk. Vervolgens is de ChromeCast geïnstalleerd!

Gebruiken van de Google ChromeCast

De Google ChromeCast is erg gemakkelijk te gebruiken. Zodra je in een app zit die casting met de ChromeCast ondersteunt, zal er een icoontje worden weergegeven dat je kan casten naar de ChromeCast.

Onder andere Netflix en YouTube ondersteunen casting naar de Google ChromeCast.

Dit bericht is gepubliceerd op 23-07-2014.

Tags: