Vaiana

(2016)

Animatiefilms Disney+ Moana Vaiana
Te bekijken op:

Vaiana, in het Engels bekend als Moana, is een geanimeerde film over Vaiana’s zoektocht naar het stoppen van de duisternis. De film verscheen op 12 november 2019 op de streamingdienst Disney+.

Verhaal

Lang geleden bezat Te Fiti de kracht om leven te creëren en andere eilanden te maken. Totdat de halfgod Maui het hart van Te Fiti’s stal. Zonder haar hart raakte haar eiland in verval en stuurde een vreselijke duisternis voort. Maui kon ontsnappen, maar werd tegengehouden door Te Ka, een demon van lava en vuur. Ze vechten en Maui werd uit de lucht geslagen, waarbij hij zowel zijn vishaak — waarmee hij van gedaante kon veranderen — als Te Fiti’s hart in de zee verloor. Duizend jaar later zijn Te Ka en andere monsters nog altijd op zoek naar het hart, terwijl de duisternis zich steeds verder verspreid.

Vaiana heeft altijd een connectie gevoelt met de zee. Toen ze jonger was, riep het water naar haar en gaf haar een gloeiende, groene steen. Ze verloor deze steen toen haar vader plots kwam en ze heeft het niet meer kunnen vinden, denkend dat het uiteindelijk een droom was.

Als tiener groeit Vaiana in haar rol als leider, die ze uiteindelijk van haar vader zal overnemen. Totdat de kokosnoten allemaal zwartgeblakerd en rot zijn en er geen vis meer te vinden is. De duisternis lijkt zijn weg naar Vaiana’s eiland gevonden te hebben. En dus brengt haar oma haar mee naar een verborgen grot, waar een grote vloot van boten en kano’s liggen. Haar mensen waren altijd zeevaarders die nooit op één eiland bleven. Dit stopte nadat Maui het hart van Te Fiti had gestolen — varen werd te gevaarlijk.

Haar oma vertelt haar dat ooit iemand het hart terug zal geven en iedereen zal redden van de duisternis. Ze geeft Vaiana de groene steen. Volgens haar was Vaiana gekozen door de zee voor deze taak. Ze moet Maui vinden en zijn hulp vragen om het hart te herstellen.

Cast

  • Auli’i Cravalho
  • Dwayne Johnson
  • Rachel House
  • Temuera Morrinson
  • Nicole Scherzinger
  • Jemaine Clement

Disney+

Vaiana is geproduceerd door Walt Disney en Hurwitz Creative. De film kwam eind november uit in 2016 en is op 12 november 2019 uitgebracht tijdens de officiële launch van Disney+ in Nederland.

Trailer

Laatste films

Up

Verhaal “Up” is een onweerstaanbare animatiefilm uit 2009, gemaakt door […]

Red Sparrow

Verhaal Red Sparrow is een spannende spionagefilm uit 2017 die […]

Flamin’ Hot

Verhaal Flamin’ Hot vertelt het inspirerende verhaal van Richard Montañez, […]