Us Again

(2021)

Animatiefilms Disney+ Us Again
Te bekijken op:

Us Again is een korte Amerikaanse 3D computergeanimeerde film. De regie lag in handen van Zach Parrish die ook het verhaal schreef. Us Again kwam uit op 5 maart 2021, en werd in de bioscoop getoond voor de film Raya and the Last Dragon. Een prachtige animatie film van Walt Disney Studios Motion Pictures en exclusief te streamen via Disney+.

Verhaal

Art woont in een zeer levendige stad. Hij is inmiddels aardig op leeftijd en irriteert zich aan de vrolijke jonge mensen die zich buiten kostelijk lijken te vermaken door met elkaar te dansen. Hij sluit zich daar liever van af en zit in zijn oude stoel te mokken.

Zijn vrouw Dot doet er alles aan om haar man op te vrolijken, maar zonder resultaat. Maar wanneer Art op zijn balkon staat en het begint te regenen verandert er iets in hem. Hij heeft spijt van zijn chagrijnige gedrag richting zijn vrouw. Dan maakt de regen hem onverwacht weer jong. Hij gaat blij de straat op en voelt zich als herboren. Daarna loopt hij de jongere versie van zijn vrouw tegen het lijf. Samen met zijn vrouw danst hij er op los. Hij probeert met man en macht in de regen te blijven in de hoop dat hij en zijn vrouw jong zullen blijven. Maar wanneer de regen stopt lijkt alles weer bij het oude. Toch lijkt er iets veranderd.

Wanneer Art omkijkt ziet hij zijn vrouw te neergeslagen op een bankje zitten. Hij benaderd haar en toont zijn affectie voor haar. Hij vraagt zijn vrouw op charmante wijze ten dans. Waarna ze al zwierend genieten van elkaars gezelschap. Misschien bewegen ze niet zo soepel meer als voorheen, maar ze zijn in elk geval weer vrolijk. Terwijl ze zich bewust zijn van de vergankelijkheid van het leven, lijken ze elkaars gezelschap en de wereld om hen heen meer te waarderen dan ooit tevoren.

Disney+ film

Zach Parrish liet zich voor Us Again inspireren door zijn grootouders. Voor de dansbewegingen in de animatiefilm werden door Disney de choreografen en dansers Keone en Mari Madrid ingehuurd. Zij waren deelnemers bij World of Dance. De muziek in de film is het werk van componist Pinar Toprak. Deze aandoenlijke korte film werd door Walt Disney Studios Motion Pictures geproduceerd en is nu te zien via Disney+.

Trailer

Laatste films

Up

Verhaal “Up” is een onweerstaanbare animatiefilm uit 2009, gemaakt door […]

Red Sparrow

Verhaal Red Sparrow is een spannende spionagefilm uit 2017 die […]

Flamin’ Hot

Verhaal Flamin’ Hot vertelt het inspirerende verhaal van Richard Montañez, […]