Up

(2009)

Te bekijken op:

Verhaal

“Up” is een onweerstaanbare animatiefilm uit 2009, gemaakt door Pixar Animation Studios en uitgebracht door Walt Disney Pictures. Je kunt deze hartverwarmende film nu bekijken op Disney+.

Het verhaal begint met de ontroerende liefdesgeschiedenis tussen Carl en Ellie, die samen dromen van avonturen en het verkennen van de verloren wereld van Paradise Falls. Na het overlijden van Ellie wordt Carl, een knorrige oudere man, geconfronteerd met de eenzaamheid en het verlangen om hun onvervulde droom waar te maken.

Op een dag besluit Carl om zijn huis, gevuld met herinneringen aan zijn geliefde vrouw, om te toveren tot een luchtballon door er duizenden ballonnen aan te bevestigen. Zijn plan om naar Paradise Falls te zweven wordt echter gecompliceerd door de aanwezigheid van een enthousiaste jonge padvinder genaamd Russell, die per ongeluk meelift.

Samen trotseren ze de gevaren van de jungle, ontmoeten ze exotische dieren en stuiten ze op een lang verloren gewaande avonturier. Tijdens dit avontuur leren Carl en Russell waardevolle lessen over vriendschap, moed en het loslaten van het verleden.

Cast

  • Edward Asner als Carl Fredricksen, een oudere man die hunkert naar avontuur en zijn belofte aan zijn overleden vrouw wil nakomen.
  • Jordan Nagai als Russell, een opgewekte en energieke padvinder die vastbesloten is om zijn laatste onderscheiding te verdienen.
  • Christopher Plummer als Charles Muntz, een beroemde avonturier die geobsedeerd is door zijn levenslange zoektocht naar een zeldzame vogel.
  • Bob Peterson als Dug, een goedhartige pratende hond die de onwaarschijnlijke metgezel wordt van Carl en Russell.
  • Delroy Lindo als Beta, een van Muntz’s honden en de rechterhand van Alpha, de leider van Muntz’s hondenteam.

Trailer

Laatste films

Up

Verhaal “Up” is een onweerstaanbare animatiefilm uit 2009, gemaakt door […]

Red Sparrow

Verhaal Red Sparrow is een spannende spionagefilm uit 2017 die […]

Flamin’ Hot

Verhaal Flamin’ Hot vertelt het inspirerende verhaal van Richard Montañez, […]