Turning Red

(2022)

Disney+ Pixar Turning Red
Turning Red - Pixar - Disney+
Te bekijken op:

Turning Red (NL: Over de Rooie), de nieuwste familiefilm van Disney Pixar, ging eind februari 2022 in première in Londen. Inmiddels is de film sinds 11 maart te zien op streamingdienst Disney+.

Het verhaal

In Turning Red volg je de 13-jarige Mei Lee (ingesproken door Rosalie Chiang). Om haar overbezorgde moeder Ming (ingesproken door Sandra Oh) te pleasen, doet Mei Lee trouw mee aan het eren van hun voorouder Sun Yee. Ze maakt de Chinese familietempel schoon en zorgt ervoor dat de ruimte er altijd mooi uitziet. Maar een tiener is eigenlijk met hele andere zaken bezig. Zo ook Mei Lee die stiekem genoeg heeft van de strenge Chinese gemeenschap waarin ze is opgegroeid. Ze is geobsedeerd door jongens, heeft crushes, houdt van anime en is stiekem fan van boyband 4*Town.

Haar tienerproblemen probeert Mei Lee te verbergen voor haar moeder. Maar dit wordt lastig wanneer haar emoties te hoog oplopen. De puber verandert iedere keer dat dit gebeurt in een grote, rode panda! Als haar ouders Mei Lee’s geheim ontdekken, overstelpt haar moeder haar met goedbedoelde adviezen. Maar Mei Lee is vooral bezig om haar transformatie geheim te houden voor haar vrienden. Zal het haar lukken om een normaal tienerleven te leiden?

Voice Cast

Qua voice cast is Turning Red lekker variërend van onbekende stemacteurs tot bekende sterren. Zo hoor je in deze animatiefilm naast Rosalie Chiang en Sandra Oh (bekend van Grey’s Anatomy), ook de stemmen van Ava Morse (als Miriam), Maitreyi Ramakrishnan (als Priya) en artiesten Finneas O’Connell en Anne-Marie.

Taboedoorbrekende puberfilm

Turning Red is de eerste film van Disney Pixar die volledig door vrouwen is geregisseerd. De film bevat een eerlijk coming-of-age verhaal over de verandering van meisje naar vrouw. De thema’s die in deze Pixarfilm voorbijkomen zijn verrassend en taboedoorbrekend. De film richt zich op moeder-dochterrelaties, het puberlichaam, onzekerheid en de eerste menstruatie.

Na Soul en Luca is Turning Red de derde animatiefilm die rechtstreeks op Disney+ te zien is. De film wisselt bovenstaande thema’s af met snelle, speelse scènes verpakt in een vrolijk, fel kleurenpalet. Omdat er geen sprake is van een bioscooprelease, is de familiefilm exclusief te bekijken op Disney+.

Trailer

Laatste films

Up

Verhaal “Up” is een onweerstaanbare animatiefilm uit 2009, gemaakt door […]

Red Sparrow

Verhaal Red Sparrow is een spannende spionagefilm uit 2017 die […]

Flamin’ Hot

Verhaal Flamin’ Hot vertelt het inspirerende verhaal van Richard Montañez, […]