The Rescue

(2021)

Disney+ National Geographic Series The Rescue
Te bekijken op:

The Rescue is een spannende documentaire van het regiekoppel Jimmy Chin en Elizabeth Chai Vasarhelyi. Die hoge ogen scoorden met de documentaire Free Solo. waarvoor ze zelfs een Oscar wonnen. De film The Rescue is gebaseerd op het verhaal van de Thaise voetbalploegleden die in 2018 vast kwamen te zitten in een zeer diepe grot. De film is nu te streamen via Disney+.

Verhaal

In 2018 volgde de hele wereld dit nieuws op de voet. Met man en macht probeerde men een groep jonge voetballers te redden uit een grot met een 6,2 kilometer lang gangenstelsel, ze kunnen er niet meer uit door een grote golf aan regenwater. Het heeft er alle schijn van dat niemand de groep kan redden. Maar dan melden Rick Stanton en John Volanthen zich, twee mannen uit Engeland met een merkwaardige hobby: grotduiken.

In deze film volg je het ongelooflijke verhaal van twee dappere duikers met een missie, het redden van het Wild Boar-voetbalteam, een team dat opgesloten zit in Tham Luang (Thai voor Grote Grot). Dit team, een groep van 12 dappere jongens, proberen samen met hun coach letterlijk en figuurlijk hun hoofd boven water te houden.

Er werden miljoenen liters water uit de grot gepompt als reddingspoging. Uiteindelijk besloten de duikers om de kinderen te gaan halen. Terwijl de hele wereld in spanning toekijkt zetten de duikers hun reddingsplan in werking.

Voor deze documentaire hadden de makers de beschikking tot vele uren aan filmmateriaal. Dit materiaal hebben ze op een indrukwekkende wijze weten te combineren met verhelderende animaties en aangrijpende interviews met de personen die het daadwerkelijk meegemaakt hebben. Je krijgt als kijker het hele verhaal te zien vanaf het moment dat de zoektocht begint tot aan de redding.

In deze op waarheid gebaseerde film draait het vooral om de duikers Rick Stanton en John Volanthen, die zelf de duikscènes uit de grot nagespeeld hebben voor deze film. Hoewel je al bij voorbaat weet hoe de benarde situatie van de voetballers gaat eindigen blijft deze intrigerende documentaire tot het eind toe spannend.

Cast

  • Amp Bangnoen
  • Lt. Gen. Bancha Duriyapunt
  • Radm. Apakorn Youkongkaew
  • Woranan Ratrawiphukkun
  • Vern Unsworth
  • Weerasak Kowsurat

Disney+

Rescue werd geproduceerd door Dogwoof. De film werd in 2021 uitgebracht en is nu in Nederland te zien via Disney+.

Trailer

Laatste films

Turning Red - Pixar - Disney+

Turning Red

Turning Red (NL: Over de Rooie), de nieuwste familiefilm van […]

Vaiana

Vaiana, in het Engels bekend als Moana, is een geanimeerde […]

Us Again

Us Again is een korte Amerikaanse 3D computergeanimeerde film. De […]