Soul

(2020)

Disney+ Disney+ Originals Soul
Te bekijken op:

Soul is een computeranimatiefilm van Pixar. Deze muzikale film heeft een Oscar en Golden Globe gewonnen voor beste animatiefilm en de muziek en is sinds 2020 exclusief op Disney+ te zien.

Verhaal

Soul gaat over Joe Gardner. Hij droomt ervan om professioneel jazzmuzikant te worden, maar hij neemt een baan aan om muziekleraar te worden. Dan komt hij erachter dat een bekende jazz-zangeres, Dorothea Williams, een auditie heeft voor een plek in haar begeleidingsband. Bij de auditie is Dorothea onder de indruk van Joe en hij mag een avond met de band meespelen op de piano. Als hij vol enthousiasme de auditie verlaat, is hij zo afgeleid dat hij in een put valt.

Na de val komt Joe op de trap naar het hiernamaals terecht. Omdat hij niet wil sterven, rent hij terug op de trap en komt in het hiervoor terecht. Hier worden ongeboren zielen voorbereid op hun nieuwe leven op aarde. Ze krijgen les van begeleiders die allemaal Jerry heten. Pas als een ziel alle onderdelen van de les heeft afgerond, krijgen ze een badge waarmee ze naar de aarde kunnen reizen.

Joe wordt aangezien voor een begeleider en krijgt de opdracht om ziel 22 te begeleiden. Deze ziel wil niet naar de aarde. Maar als ze erachter komt dat Joe in coma ligt in het ziekenhuis, wil ze zijn ziel helpen om terug te keren naar aarde. Maar daarvoor moet ze haar ‘vonk’ vinden, haar passie. Dan heeft ze haar badge verdiend en kan ze die aan Joe geven.

Als 22 haar passie niet kan vinden, moeten ze een andere manier zoeken om op aarde terecht te komen. Ze gaan naar de zone, waar zielen van mensen die in trance komen door hun passie uit te voeren, terecht komen. Hier ontmoeten ze Moonwind, een kapitein van een schip in de zone die ze wil helpen.

Zal het Joe en 22 lukken om op aarde terecht te komen? Krijgt Joe nog de kans om zijn droom waar te maken en jazzmuzikant te worden? Zal 22 ooit haar ‘vonk” vinden?

Cast

  • Jamie Foxx
  • Tina Fey
  • Graham Norton
  • Alice Braga
  • Richard Ayoade
  • Daveed Diggs

Soul exclusief op Disney+

Soul is niet in de bioscoop te zien geweest en exclusief op Disney+ verschenen. Beleef deze film vol jazzmuziek zelf en stream hem op Disney+.

Trailer

Laatste films

Turning Red - Pixar - Disney+

Turning Red

Turning Red (NL: Over de Rooie), de nieuwste familiefilm van […]

Vaiana

Vaiana, in het Engels bekend als Moana, is een geanimeerde […]

Us Again

Us Again is een korte Amerikaanse 3D computergeanimeerde film. De […]