Red Sparrow

(2017)

Disney+ Spionage Thriller
Te bekijken op:

Verhaal

Red Sparrow is een spannende spionagefilm uit 2017 die geregisseerd is door Francis Lawrence. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Jason Matthews. Als liefhebber van spionagefilms was ik erg nieuwsgierig naar Red Sparrow en ik moet zeggen dat het mijn verwachtingen heeft overtroffen.

Het verhaal draait om Dominika Egorova, gespeeld door Jennifer Lawrence, een getalenteerde Russische ballerina die gedwongen wordt om te werken voor de Russische inlichtingendienst. Na een tragisch ongeval op het podium wordt Dominika gerekruteerd om te worden opgeleid als een “Sparrow”, een verleidster en spionne die informatie vergaart door middel van seksuele manipulatie.

Het verhaal neemt je mee in de duistere wereld van spionage, bedrog en dubbele agenda’s. Dominika moet haar nieuwe vaardigheden gebruiken om informatie te verkrijgen van een CIA-agent, gespeeld door Joel Edgerton. Terwijl de spanning tussen de twee stijgt, ontstaat er een complex kat-en-muisspel waarin niets is wat het lijkt.

Wat Red Sparrow onderscheidt van andere spionagefilms is de focus op psychologische manipulatie en de impact ervan op de hoofdpersonages. De film combineert spannende actiescènes met intelligente dialogen en intrigerende plotwendingen. Hoewel sommige scènes gewelddadig en expliciet zijn, dragen ze bij aan de rauwe en realistische sfeer van de film.

Cast

  • Jennifer Lawrence als Dominika Egorova
  • Joel Edgerton als Nate Nash
  • Matthias Schoenaerts als Vanya Egorov
  • Charlotte Rampling als Matron
  • Jeremy Irons als General Korchnoi

De cast van Red Sparrow levert overtuigende en meeslepende acteerprestaties. Jennifer Lawrence schittert in de rol van Dominika en weet de complexiteit van haar personage goed over te brengen. Joel Edgerton zet een geloofwaardige CIA-agent neer en heeft een sterke chemie met Lawrence. Matthias Schoenaerts, Charlotte Rampling en Jeremy Irons leveren eveneens sterke bijdragen aan de film.

Red Sparrow is momenteel te bekijken op Disney+.

Trailer

Laatste films

Up

Verhaal “Up” is een onweerstaanbare animatiefilm uit 2009, gemaakt door […]

Red Sparrow

Verhaal Red Sparrow is een spannende spionagefilm uit 2017 die […]

Flamin’ Hot

Verhaal Flamin’ Hot vertelt het inspirerende verhaal van Richard Montañez, […]