Luca

(2021)

Te bekijken op:

Luca is een geanimeerde film die zich afspeelt in de Italiaanse Riviera. Het is een verhaal over vriendschap en verschillen. De film staat sinds 18 juni 2021 op de streamingsdienst Disney+.

Verhaal

Luca is een zeemonster die zijn dagen spendeert als vissenhoeder. Zijn ouders willen niet dat hij naar de oppervlakte gaat, omdat ze bang zijn wat de mensen zullen doen als ze hem zien. Maar Luca raakt al snel verveeld door elke dag hetzelfde te doen.

Op een dag komt er een gedaante naar hem toe in een diepzeeduikerspak. Het blijkt een ander jong zeemonster te zijn, genaamd Alberto. Hij gaat vaak naar de oppervlakte en hij wil Luca laten zien waar hij woont. Na enige twijfel gaat Luca met hem mee op het land, waar hij ontdekt dat hij in een mens veranderd.

Alberto laat hem zijn schuilplaats zien, waar hij een foto heeft van een Vespa. Al snel besluiten ze er samen één te maken. Met hun ‘Vespa’ rijden ze van de heuvel af, waarnaar het direct uit elkaar valt en ze in de zee belanden. Ondertussen probeert Luca zijn dubbelleven van zijn ouders te verbergen, maar deze ontdekken het toch. Ze besluiten hem naar zijn oom Ugo te sturen, die heel diep in de oceaan leeft.

Luca rent weg en gaat samen met Alberto naar Portorosso. Daar ontdekken ze dat er een jaarlijkse Portorosso Cup Race is, met als hoofdprijs een Vespa. Ze komen ook de veelvuldige winnaar en lokale pestkop Ercole tegen, die bijna Luca’s hoofd in de fontein duwt. Voordat Luca als monster wordt onthuld, wordt hij gelukkig gered door Giulia. Zij neemt Luca en Alberto mee naar haar huis, waar ze in de zomer leeft met haar eenhandige vader Massimo — een visser die graag een zeemonster zou doden.

Alberto en Luca zijn vastbesloten om met Giulia mee te doen aan de race en zo hun droom te winnen: de Vespa. Maar het gevaar van ontdekking is groot en Luca’s ouders zitten hem ook op de hielen.

Cast

  • Jacob Tremblay
  • Jack Dylan Grazer
  • Emma Berman
  • Saverio Raimondo
  • Marco Barricelli
  • Maya Rudolph

Disney+

Luca is geproduceerd door Pixar en Walt Disney, exclusief voor Disney+. Dit maakt het een Disney+ Original Film. Sinds 18 juni is deze film te bekijken in Nederland.

Trailer

Laatste films

Up

Verhaal “Up” is een onweerstaanbare animatiefilm uit 2009, gemaakt door […]

Red Sparrow

Verhaal Red Sparrow is een spannende spionagefilm uit 2017 die […]

Flamin’ Hot

Verhaal Flamin’ Hot vertelt het inspirerende verhaal van Richard Montañez, […]