FILM AANBIEDER Nieuws

High School Musical: The Musical: The Series

Speciaal voor Disney+ is een gloednieuwe serie van High School Musical gemaakt, gebaseerd op het verhaal uit de film van 2016.

Het verhaal

Op een middelbare school in Salt Lake City komt een nieuwe theaterdocent, miss Jenn. Ze wilt graag een musical doen met de studenten gebaseerd op High School Musical, omdat het schoolgebouw gebruikt is voor de opnames van de originele film. Ze is zelf erg groot fan van High School Musical en ze zegt dat ze zelf ook een kleine rol heeft gespeeld in de film.

Vervolgens kunnen de studenten auditie doen voor een rol in de musical. De concurrentie voor de hoofdrollen Troy en Gabriella is groot. Voor Troy zijn Ricky en EJ de kandidaten en voor Gabriella zijn dat Nini en Gina. Maar nu speelt er op liefdesgebied meer mee dat de keus voor de spelers ingewikkelder maakt.

Ricky en Nina waren voor de zomervakantie een stelletje, maar ze hadden een pauze genomen, omdat Nina in de zomer naar theaterkamp ging. Hier speelt ook mee dat Ricky het moeilijk vond om “ik hou van jou” tegen Nina te zeggen, terwijl Nina dat wel met een liedje bekend had gemaakt aan hem.

Op theaterkamp ontmoette Nina EJ en werd verliefd op hem. Nina had tot nu toe alleen kleine rollen gehad in theaterproducties, maar kreeg door zijn vertrouwen de hoofdrol op zomerkamp. Nu hebben ze besloten om samen auditie te doen voor Troy en Gabriella, zodat ze samen het stelletje zouden kunnen spelen.

Ricky wil Nina graag terug en besluit auditie te doen voor Troy, terwijl hij helemaal niet van musicals houdt. Bij zijn auditie speelt hij het liedje wat zij voor hem had gezongen, maar Nina wil geen relatie met hem meer. De theaterdocent maakt vervolgens een bijzondere keus voor de rolverdeling van de musical. Dit maakt de situatie nog ongemakkelijker voor acteurs.

Disney+ Original Serie

High School Musical: The Musical: The Series is een Disney+ Original Serie, wat betekend dat de serie exclusief is geproduceerd voor abonnees van Disney+.

De serie is gestart op 12 november, tegelijk met de officiële start van de streaming dienst. Totaal zijn er 10 afleveringen opgenomen van ongeveer 30 minuten per aflevering.

Details

Trailer