Disney+ app op Smart TV installeren

Disney+ is een streaming aanbieder waarmee je gemakkelijk films en series kan streamen zonder hiervoor naar de winkel te gaan om een fysieke DVD te kopen. Om een film of serie op je televisie af te kunnen spelen, heb je een Smart TV nodig waarop de Disney+ app staat. Ook wanneer je geen Smart TV hebt leggen we in dit artikel uit hoe je Disney+ alsnog op je televisie kan kijken.

Op de meeste televisies zal de Disney+ app al direct geïnstalleerd staan en is het niet nodig om de app te downloaden. Indien de app er niet staat, is het nodig om de app te downloaden uit de App Store van je televisie. Dit proces verschilt per televisie merk.

Beschikbaarheid van Disney+ app

Niet voor elke televisie is de Disney+ app ontwikkeld. Op dit moment is de Disney+ app beschikbaar voor televisies van LG, Samsung en diverse Android televisies.

Niet alle televisies van LG en Samsung hebben ondersteuning voor de Disney+ app. Zo moeten LG televisies voorzien zijn van het besturingssysteem WebOS 3.0 of hoger en moeten Samsung televisies voorzien zijn van het Tizen besturingssysteem. In alle gevallen gaat het om televisies die na 2016 op de markt zijn gekomen.

Oplossing voor oudere televisies

Heb je een oudere televisie en is daardoor de Disney+ app niet beschikbaar? In vele gevallen heeft jouw televisie wel een HDMI ingang, waaraan je een Google Chromecast kan koppelen.

De aanschaf van een Chromecast is een voordelige manier om een film of serie op je telefoon te starten en deze vervolgens naar je televisie te sturen. Hierdoor kan je de film of serie alsnog op je televisie bekijken! De Chromecast is een veelgebruikt apparaat voor video streaming en kan je daarnaast ook gebruiken voor YouTube, Netflix en andere streaming diensten.

Disney+ app voor Smart TV instellen

Het instellen van de Disney+ app voor de Smart TV is vrij gemakkelijk. Zodra je de app voor het eerst start, moet je inloggen met een geldige gebruikersnaam en wachtwoord.

Heb je nog geen account? Dan kan je via deze link een abonnement starten en daarna met dit account inloggen!

samsung tv disney app
Disney+ app op een Samsung TV met Tizen.