Hoe werkt de Chromecast met Disney+?

Disney+ is een streamingdienst waarmee je films en series online kan bekijken. Om dit te kunnen doen, heeft Disney verschillende apps uitgebracht voor mobiel en tablet. Daarnaast is het mogelijk om via de website te kijken of via de Smart TV app.

Indien je niet over een televisie beschikt waarvoor de Disney+ app beschikbaar is, kan het een optie zijn om een Chromecast aan te schaffen. Deze is bij Bol.com beschikbaar voor slechts €39,99 euro.

Hoe werkt de Chromecast?

chromecast

De Chromecast is een apparaat in de vorm van een dongle, welke in een HDMI poort van de televisie geplaatst kan worden. Het apparaat is gemaakt door Google om video streaming gemakkelijk te maken.

Apps en websites die de Chromecast ondersteunen, hebben een cast icoontje zichtbaar. Zodra je hierop klikt, kan je de Chromecast aanklikken waarmee je wilt verbinden. Hierna wordt het beeld doorgestuurd naar de Chromecast. Deze overdracht wordt ‘casten’ genoemd.

Hoe werkt de Chromecast in de Disney+ app?

Het gebruik van de Chromecast met de Disney+ app is zeer eenvoudig. Om te kunnen casten, moet je de Disney+ app op je telefoon of tablet geïnstalleerd hebben. Indien je de app nog niet hebt, download deze dan eerst uit de App Store of Google Play.

Na installatie moet je inloggen met een geldig abonnement. Heb je nog geen abonnement? Zorg dan eerst dat je een abonnement afsluit, dat kan hier.

Na inloggen zie je rechtsboven in de app het Cast icoontje. Klik hierop en selecteer de Chromecast waar je naar wilt casten. De app zal nu verbinden met de Chromecast. Zie je de Chromecast niet? Controleer dan of je telefoon met hetzelfde wifi netwerk is verbonden als de Chromecast.

Zodra de verbinding met de Chromecast is gelukt, kies je een film of serie en kan je beginnen met het bekijken van de film of serie op je televisie!

iPhone chromecast
Lady and the Tramp wordt afgespeeld op de Chromecast.